Γ.Κατρούγκαλος: «Απαιτούνται μεθοδευμένες κινήσεις από την κυβέρνηση για να μην παράξει de facto τετελεσμένα»

Γ.Κατρούγκαλος: «Απαιτούνται μεθοδευμένες κινήσεις από την κυβέρνηση για να μην παράξει de facto τετελεσμένα»

Ο τομεάρχης Εξωτερικών και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, συνιστά ψυχραιμία και εγρήγορση όσον αφορά την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, μετά την «παράνομη και ανυπόστατη» συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

Ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτει ότι «απαιτούνται μεθοδευμένες κινήσεις από την κυβέρνηση για να μην παράξει de facto τετελεσμένα», ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι «κινείται χωρίς πυξίδα στα κρίσιμα εθνικά θέματα».

Χαρακτηρίζει «προβληματική» τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ότι «δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν», προσθέτοντας «δεν είναι μεσολαβητής ο πρωθυπουργός για να κάνει μία δήλωση ίσων αποστάσεων», και ζητά η κυβέρνηση να επανέλθει στην «ενεργητική πολιτική» και να απαιτήσει την λήψη και εφαρμογή από την ΕΕ κυρώσεων κατά της Τουρκίας όπως με την Κύπρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Κατρούγκαλος υπερασπίζεται το δικό του νόμο για το ασφαλιστικό και προσθέτει ότι «στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι ένα σύστημα τύπου Πινοσέτ, ιδιωτικοποίησης δηλαδή της ασφάλισης, αρχικά της επικουρικής», αναφέροντας πως «όπου εφαρμόστηκαν παρόμοια συστήματα, το αποτέλεσμα ήταν μεγάλη επισφάλεια για τις συντάξεις των εργαζομένων».

Τέλος για τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «μπορεί να υπάρχουν αντιρρήσεις στα επιμέρους, όλοι όμως αναγνωρίζουν ότι η διεύρυνση είναι μονόδρομος», ενώ σχετικά με την εκλογή αρχηγού από τη βάση σημειώνει «δεν το θεωρώ το πιο ουσιώδες ζήτημα, δεν θα το απέκλεια όμως, εάν κριθεί στο συνέδριο ότι με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνόταν η επαφή μας με μεγαλύτερο τμήμα του λαού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.