ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η θέση του Γ.Βαρουφάκη για την ψήφο των αποδήμων (βίντεο)

Η θέση του Γ.Βαρουφάκη για την ψήφο των αποδήμων (βίντεο)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με προσωπικό του οπτικογραφημένο μήνυμα, εξηγεί τους λόγους που τάσσεται κατά του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη το ΜέΡΑ25 αρνείται να καταστήσει του Έλληνες του εξωτερικού «ψηφοφόρους δεύτερης κατηγορίας» και να αλλοιώσει προς το χειρότερο ένα δικαίωμα που ήδη έχουν αλλά δεν μπορούν να εξασκήσουν εκτός συνόρων. Παράλληλα, τονίζει ότι αρνείται να διασυνδέσει το δικαίωμα ψήφου τους με το αν έχουν περιουσία ή αν έχουν δουλέψει. «Ως ΜέΡΑ25 τασσόμαστε σ’ ένα συνεχή αγώνα υπέρ της πραγματικής ψήφου των Αποδήμων και ενάντια στο συνεχή εμπαιγμό τους».

Γιάνης Βαρουφάκης: Χυδαίες τοποθετήσεις για τους απόδημους
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει ότι παρά την αρχικά θετική τοποθέτηση του ΜέΡΑ25 στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων, ο δημόσιος διάλογος εκχυδαΐστηκε πολύ γρήγορα και έγιναν χυδαίες, όπως λέει τοποθετήσεις για το δικαίωμα των αποδήμων στην ψήφο. «Μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι εξ αριστερών τοποθετήσεις», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, θυμίζοντας, παράλληλα, τη στάση της Αριστεράς όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στο ζήτημα της ψήφου των γυναικών. «Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των γυναικών θα στήριζε την ΕΡΕ, η ΕΔΑ, ένα κόμμα με αρχές πρωτοστάτησε στο δικαίωμα στην ψήφο των γυναικών».

«Δεν πρόκειται για απόδοση των πολιτικών και εκλογικών δικαιωμάτων στους απόδημους, πρόκειται για εμπαιγμό τους», καταλήγει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.