«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Γ.Βρούτσης: «Καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί από εδώ και πέρα – Εφάπαξ η καταβολή των αναδρομικών» (βίντεο)

Γ.Βρούτσης: «Καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί από εδώ και πέρα – Εφάπαξ η καταβολή των αναδρομικών» (βίντεο)

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ανέφερε πως το νέο ασφαλιστικό προβλέπει, αυξήσεις για όσους ολοκληρώσουν τον ασφαλιστικό τους βίο από τη στιγμή που έχουν συμπληρώσει 30 έτη εργασίας και 1 ημέρα.

Η δεύτερη κατηγορία δικαιούχων που καλύπτει το νέο ασφαλιστικό αφορά και όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και αυτοί θα πάρουν επίσης αυξήσεις, είπε ακόμα ο κ. Βρούτσης.

«Θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στον εργαζόμενο να παραμείνει στην εργασία για να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα» εξήγησε ο υπουργός Εργασίας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τις επικουρικές συντάξεις είπε ότι «όσες συντάξεις ήταν πάνω από 1.300 είχαν κοπεί και αυτές επανέρχονται». Σύμφωνα με τον ίδιο η μεσοσταθμική αύξηση είναι 95 ευρώ και μπορεί να φτάσει στα πιο ακραία παραδείγματα στα 250 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η αναδρομικότητα θα είναι από την 1η Οκτωβρίου ενώ περιγράφοντας το χρονοδιάγραμμα είπε «πρώτα έρχεται ο νόμος στη Βουλή, βγαίνει το ΦΕΚ και από τότε πρέπει να γίνει επανυπολογισμός σε όλες τις συντάξεις και τότε όλα τα αναδρομικά θα καταβληθούν εφάπαξ σε μια δόση».

Εκτίμησε, δε, ότι οι συνολικά ωφελημένοι από τον επανυπολογισμό θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο προσθέτοντας ότι ο επανυπολογισμός θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στο Πάσχα.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ακόμα τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί από εδώ και πέρα» κάνοντας λόγο για νόμο-ελπίδα «που αλλάζει το στάτους του ασφαλιστικού συστήματος».

Διατύπωσε, επίσης, την εκτίμηση ότι στα μέσα του 2022 δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα από τις παλαιές συντάξεις που συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 1.000.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.