ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ψηφίστηκε από την Βουλή το επίδομα γέννας – Θα το λαμβάνουν και αλλοδαποί με 12ετή παρουσία στη χώρα

Ψηφίστηκε  από την Βουλή το επίδομα γέννας – Θα το λαμβάνουν και αλλοδαποί με 12ετή παρουσία στη χώρα

Με ευρύτατη πλειοψηφία, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση με την οποία θεσπίζεται επίδομα γέννησης 2.000 για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

Το άρθρο 1 του ομώνυμου νομοσχεδίου υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΜέΡΑ25 που δήλωσε «παρών». Τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου έγιναν δεκτά κατά πλειοψηφία.

Το επίδομα γέννας θα καταβάλλεται σε δυο δόσεις για όσα παιδιά γεννηθούν από 1/1/2020 και εφεξής. Οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, μετά την αποδοχή της οποίας, το επίδομα θα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

στο Υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού ή

στην εφαρμογή του διαδικτυακού τόπου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το επίδομα γέννησης.

Το νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές και στα προϋπάρχοντα επιδόματα :

οι μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα θα χρειάζονται πλέον 12 έτη φορολογικών δηλώσεων αντί για 5 προκειμένου να λάβουν το επίδομα παιδιού και ενοικίου, ενώ

θεσπίζεται ως έξτρα κριτήριο η υποχρεωτική φοίτηση στο σχολείο των ανήλικων παιδιών του νοικοκυριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.