ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Πόλεμος» κυβέρνησης – Α.Τσίπρα για την λιποθυμία της μαθήτριας στην Ηλεία και η «πολιτική του μαγκαλιού»

«Πόλεμος» κυβέρνησης – Α.Τσίπρα για την λιποθυμία της μαθήτριας στην Ηλεία και η «πολιτική του μαγκαλιού»

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για την κοινωνική της πολιτική και τον προϋπολογισμό των σχολικών γευμάτων, με αφορμή ένα περιστατικό λιποθυμίας μαθήτριας στο σχολείο της Ηλείας.

Από τον λογαριασμό του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ότι «με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ’ αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία».

Απάντηση από Πέτσα

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Στην πιο χυδαία μορφή μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανέχειας επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας», τονίζει ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την υπόθεση λιποθυμίας μαθήτριας σε σχολείο. Η αλήθεια για τα σχολικά γεύματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «πολιτική του μαγκαλιού», δηλαδή, όπως τονίζει, «την πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας» και ταυτίζοντας την με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτή πλέον έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, απαντά σχετικά με το συγκεκριμένο θέματα διευκρινίζοντας ότι:

– Η μαθήτρια που «χρησιμοποίησε» ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.

– Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα ο κ. Πέτσας σημειώνεί ότι «ο κ Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια» για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως: «Η “στροφή στη σοσιαλδημοκρατία” σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα “συντροφικά μαχαιρώματα”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.