
Τον τρόπο μέσα από τον οποίο θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, όπως τόνισε αναμένεται το «πράσινο» φως από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε σήμερα ότι βούληση του υπουργείου είναι οι Πανελλήνιες 2020 να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου, το αργότερο. Η κυρία Κεραμέως επανέλαβε, στόσο, ότι για το ζήτημα θα αποφασίσουν οι επιστήμονες της αρμόδιας επιτροπής για τον κορωνοϊό, του υπ. Υγείας.
Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που θα νοσήσουν από κορωνοϊό
Η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι θα ληθφεί ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων 2020 που θα νοσήσουν από κορωνοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής -τοπικών- μέτρων καραντίνας. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α’ βαθμού. Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.
Οπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο για τη διαδικασία των Πανελλήνιων 2020, που προβλέπει λιγότερους μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα. Το εν λόγω μέτρο, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας και ειδικοί, θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού κατά το διάστημα διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020.
Καταλήγοντας, η υπουργός Παιδείας, μίλησε και για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας ότι είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και με προτεραιότητα τη Γ’ Λυκείου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.