Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Χ.Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα μπορεί να περάσει την κρίση με το μικρότερο κόστος»

Χ.Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα μπορεί να περάσει την κρίση με το μικρότερο κόστος»

«Η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίζοντας τη μικρότερη πτώση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επεσήμανε δε, ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως οι Έλληνες μπορούμε να καταφέρουμε καλές επιδόσεις συγκριτικά με τους εταίρους και να περάσουμε την κρίση με το μικρότερο κόστος.

Ειδικότερα, η δήλωση του υπουργού, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει ως εξής:

«Παγκοσμίως, οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο συμβαίνει και στην ελληνική οικονομία. Την εξέλιξη αυτής της δύσκολης κατάστασης οφείλουμε να την αξιολογούμε διαχρονικά και διακρατικά και να παρεμβαίνουμε βελτιωτικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις τιμές του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, για τον μήνα Απρίλιο. Όλες οι εξεταζόμενες χώρες παρουσίασαν πτώση.

Η Ελλάδα, όμως, σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίζοντας τη μικρότερη πτώση. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος του δείκτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατρακύλησε κατά 28,8 μονάδες, από τις 94,6 στις 65,8, στην Ελλάδα η πτώση ήταν της τάξης των 10,1 μονάδων, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 99,3 μονάδες.

Η εξέλιξη αυτή, αν και προς την αρνητική κατεύθυνση, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούμε. Μπορούμε να καταφέρουμε καλές επιδόσεις συγκριτικά με τους εταίρους μας. Ζητώ αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους, πολιτών- κοινωνίας και επιχειρήσεων, που έχουμε οικοδομήσει, να την ενισχύουμε συνεχώς, για να περάσουμε, συντεταγμένα, την κρίση με το μικρότερο κόστος.

Είναι ώρα ευθύνης, σύνεσης, συνεννόησης και σκληρής δουλειάς, και όχι παιγνίων από άτομα ή ομάδες.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κερδίσουμε, και αυτή την μάχη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.