«Σφυρίζει αδιάφορα» ο Βλαδίμηρος εδώ και μέρες. Συμφωνία ή αδυναμία;

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ σε Β. Κικίλια: «Τι θα γίνει με τους διασώστες του ΕΚΑΒ;»

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ σε Β. Κικίλια: «Τι θα γίνει με τους διασώστες του ΕΚΑΒ;»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού με θέμα το δυο ταχυτήτων προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως το Δεκέμβριο 2019, ο ΕΟΔΥ προσέλαβε 100 διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων για ενίσχυση του ΕΚΑΒ με σύμβαση ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης και 18μηνης διάρκειας. Οι συμβασιούχοι αυτοί εργάζονται, μαζί με το μόνιμο και επικουρικό προσωπικό του φορέα τους, στην πρώτη γραμμή του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο για το προσωπικό αυτό, που επιχειρεί μαζί με τα «μάχιμα» πληρώματα του ΕΚΑΒ, δεν ισχύουν οι ίδιοι όροι εργασίας.

  • δεν αμείβονται με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,
  • δεν λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου,
  • δεν αμείβονται για διακομιδή περιστατικών εκτός έδρας
  • δεν δικαιούνται την ειδική άδεια κλειστού χώρου,
  • δεν τους χορηγείται καν ο απαραίτητος, για την ασφάλειά τους, εξοπλισμός ένδυσης και υπόδησης, τον οποίο καλύπτουν με δικά τους έξοδα
  • δεν τους δίνεται η ίδια μοριοδότηση για κάθε μήνα εργασιακής εμπειρίας τους με αυτή που δίνεται στο επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ σε περίπτωση προκήρυξης.

Με βάση τα παραπάνω, ρωτούν τον Υπουργό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Τι προτίθεται να κάνει ώστε οι διασώστες-πληρώματα του ΕΚΑΒ με το πρόγραμμα PHILOS 2 να απολαμβάνουν την ίδια μεταχείριση ως προς τις αμοιβές τους, τις παροχές τους και ως προς την αναγνώριση της εμπειρίας τους, με το μόνιμο και επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.