Nτόναλντ στείλε την Delta Force να απελευθερώσει το μοντέλο του OnylFans από τα καρτέλ στο Μεξικό. Όλοι θα σε δοξάζουν!

Άρση μέτρων: Ποιες υπηρεσίες και καταστήματα επανεκκινούν από σήμερα – Οι κανόνες λειτουργίας στους εσωτερικούς χώρους

Άρση μέτρων: Ποιες υπηρεσίες και καταστήματα επανεκκινούν από σήμερα – Οι κανόνες λειτουργίας στους εσωτερικούς χώρους

Μπαρ, ίντερνετ καφέ, καφενεία, νυχτερινά κλαμπ και καταστήματα τυχερών παιχνιδιών ανοίγουν από σήμερα στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.

Στην έκτη εβδομάδα άρσης των μέτρων, επανεκκινούν κι άλλες επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά κάτω από αυστηρούς κανόνες. Τα πρόστιμα μάλιστα είναι «τσουχτερά» και αυτό το… κατάλαβαν ήδη σε γνωστό μπιτς μπαρ στο νησί της Μυκόνου.

Άρση μέτρων: Ποιες υπηρεσίες επανεκκινούν

Από σήμερα, επανεκκινούν οι εξής υπηρεσίες που παρέχονται από:

  • χορευτικό κέντρο,
  • άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο,
  • καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια,
  • κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ,
  • καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ),
  • κέντρο διασκέδασης-καφωδείο,
  • κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και

κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ.
Επίσης, επανεκκινούν οι εξής υπηρεσίες:

  • Τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα,
  • εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών,
  • εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη
  • ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς εκδηλώσεις).

Άρση μέτρων: Οι κανόνες λειτουργίας στους εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, τα καταστήματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν, θα πρέπει να λειτουργούν κάτω από τις εξής οδηγίες:

  • Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
  • Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.
  • Κέντρα διασκέδασης όπως… εστίαση

Όσον αφορά τα κέντρα διασκέδασης, οι κανόνες είναι ίδιοι με αυτούς της εστίασης για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Για τους εσωτερικούς χώρους ωστόσο, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

Ακόμη, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης, δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2τ.μ. και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών. Σε όλες τις περιπτώσεις, συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.

Τσουχτερά πρόστιμα σε παραβάτες- Έπεσαν τα πρώτα στην Μύκονο

Το άνοιγμα των καταστημάτων ψυχαγωγίας και διασκέδασης αποτελούν ένα ακόμη κρας τεστ, καθώς οι συνωστισμοί σε αυτά είναι μία συνήθης εικόνα, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι καταστηματάρχες πρέπει ωστόσο να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, καθώς τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, αφού προβλέπεται πρόστιμο 20.000 ευρώ, αλλά και λουκέτο, σε περιπτώσεις συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων.

Ήδη μάλιστα οι άνδρες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έριξαν το πρώτο 20αρι και έβαλαν λουκέτο δύο μηνών στο μπιτς μπαρ Alemagou στην παραλία Φτελιά της Μυκόνου, όπου εκατοντάδες κόσμου στριμώχτηκε για να διασκεδάσει, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Προκαλεί δε ανησυχία, το γεγονός πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες και από άλλα μαγαζιά με εκατοντάδες κόσμου να συνωστίζεται και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι πως σε πολύ γνωστό μαγαζί της παραλιακής στην Αθήνα, διοργανώθηκε το Σάββατο πάρτι με Djs, με αποτέλεσμα να γεμίσει το μαγαζί με εκατοντάδες κόσμου, όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα.

Σύψας: Ο συνωστισμός θα φέρει επιδημία αν δεν τηρηθούν άμεσα τα μέτρα

Οι επιστήμονες έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς από τις 15 Ιουνίου αναμένονται οι πρώτες αφίξεις τουριστών από χώρες του εξωτερικού και φαινόμενα συνωστισμού είναι πολύ πιθανόν να αυξηθούν σημαντικά. Και οι πρώτες εικόνες από μαγαζιά σε παραλιακά στέκια, μεγαλώνουν την ανησυχία αυτή. Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Νίκου Σύψα χθες στον ΣΚΑΪ…

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα συνωστισμού και συγχρωτισμού. Τα φαινόμενα αυτά, όπως στην Μύκονο, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα οδηγήσουν, σε χρονικό διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων, σε επιδημία».

«Ένας άνθρωπος μες το πλήθος αυτό είναι αρκετός για να μολύνει 100 ή 200 άλλους» εξήγησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, δεν έχει λήξει η επιδημία. Φοβάμαι πως εάν αναγκαστεί η επιτροπή των ειδικών να ασχοληθεί με το θέμα, θα ασχοληθεί με άσχημο τρόπο, με την έννοια ότι θα αναγκαστεί να επιβάλει νέα μέτρα και να αποσύρει τη χαλάρωση».

Να τονιστεί πως κατά την διάρκεια των ενημερώσεων για την πανδημία, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε επισημάνει πως δεν θα διστάσει να φέρει νέο lockdown η κυβέρνηση εφ’ όσον δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με τους καταστηματάρχες να καλούνται να συμμορφωθούν ώστε να μην δεχτούν το τσουχτερό πρόστιμο, αλλά και το κλείσιμο της επιχείρησής τους για 60 ημέρες.

Φαινόμενα συνωστισμού παρατηρήθηκαν το περασμένο διάστημα σε πλατείες και μπαρ με take and away, αλλά το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ, αποτελούν ένα πολύ πιο δύσκολο τεστ για την τήρηση των μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.