Σ. Πέτσας για το «Μένουμε Σπίτι»: «Θέμα ημερών να δημοσιοποιηθεί λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ»

Σ. Πέτσας για το «Μένουμε Σπίτι»: «Θέμα ημερών να δημοσιοποιηθεί λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και τα σενάρια που έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό, ενώ τόνισε ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα δοθεί στην δημοσιότητα λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι όπως είχε προαναγγείλει από την 10 Απριλίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δοθεί η λίστα και τα ποσά.

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπ. Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Οταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ θα τη δώσω στη δημοσιότητα» είπε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «η καμπάνια έσωσε ζωές». Ως προς τις επικρίσεις ότι δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε υπό κατασκευή sites, διευκρίνισε: «Η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια.

Ηταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Οταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».

Οταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μεταξύ του δημοσιογραφικού κόσμου, ο κ. Πέτσας είπε: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό. Η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα».

Ερωτηθείς αν την Τρίτη οπότε η κυβέρνηση έχει «γενέθλια» κλείνοντας ένα χρόνο διακυβέρνησης, θα έχουμε ανασχηματισμό, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα. Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, η κυβέρνηση προχωρά στο έργο της, προσπαθώντας να κάνει την ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς αν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, είπε χαμογελώντας: «Αν πάμε εβδομάδα-εβδομάδα, κάποιος θα το πετύχει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.