
O ΣΥΡΙΖΑ μέσω επίσημης ανακοίνωσης σχολίασε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα του Έβρου, ενώ πραγματοποίησε κριτική στους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης που συμμετείχαν σε χθεσινή συνεδρίαση.
«Κατά τη χθεσινή τους παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης και Γ. Κουμουτσάκος, διαπίστωσαν ότι τα 20 εκατομμύρια του κ. Πέτσα δεν έχουν φτάσει στις Βρυξέλλες», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αντιμετώπισαν σφοδρή κριτική για την απαράδεκτη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό ζήτημα».
«Ευρωβουλευτές από κάθε πλευρά του πολιτικού φάσματος και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέδειξαν ότι χρειάστηκε μόλις ένας χρόνος διακυβέρνησης του “επιτελικού κράτους” για να εκτεθεί η Ελλάδα διεθνώς ως μία χώρα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, παραπέμποντας στις «χθεσινές αποκαλύψεις -όπως αυτή του εκτελεστικού διευθυντή της Φρόντεξ- ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε παράνομες επαναπροωθήσεις». Όπως σημειώνει, αυτές οι αποκαλύψεις «επιβεβαιώνουν ότι το δήθεν φιλελεύθερο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας μετασχηματίζεται σε καθημερινή ακροδεξιά πρακτική, χωρίς όμως να μπορεί να καλύψει το απόλυτο χάος και την πλήρη ανεπάρκεια της να διαχειριστεί την κρίση». «Και η αδυναμία των Ελλήνων υπουργών να δώσουν πειστικές απαντήσεις φανερώνει την ανεπάρκεια και τις τεράστιες ευθύνες τους», τονίζει, επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Ελλάδα από το 2015 έως το 2019 υπήρξε παράδειγμα στη διαχείριση του προσφυγικού: διεθνοποίησε το ζήτημα και λειτούργησε ως φάρος αλληλεγγύης με σεβασμό του διεθνούς δικαίου, διαχειριζόμενη ακόμα και με δυσκολίες την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση».
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει το απόλυτο μπάχαλο, μετατρέποντας τα νησιά σε ανθρώπινες φυλακές όλης της Ευρώπης, εξαθλιώνει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους νησιώτες, αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.