
Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «βάναυσο πλήγμα» στα δικαιώματα των συνταξιούχων όπως αυτά κρίθηκαν από το ΣτΕ.
Η κ.Αχτσιόγλου, είπε ότι «το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι οι περικοπές του κ. Βρούτση το 2012, όλες οι περικοπές, τόσο σε κύριες όσο και σε επικουρικές και σε δώρα, ήταν αντισυνταγματικές» και «ο κ. Μητσοτάκης χθες ανακοίνωσε ότι θα δώσει μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, αλλά οι συνταξιούχοι θα πρέπει να θεωρήσουν ότι τους τα κατέβαλαν όλα και να μην έχουν άλλες αξιώσεις, καταργώντας ουσιαστικά δια νόμου τα όσα δικαιούνται».
Τόνισε ότι «τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους αναδρομικά είναι 3,9 δισ., ενώ η τροπολογία που έφερε χθες ο κ. Βρούτσης προβλέπει 900 εκατ.», δηλαδή «η κυβέρνηση «κούρεψε» κατά σχεδόν 70% τα αναδρομικά». Η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για «συνταγματικό και νομικό πραξικόπημα».
Η βουλευτής επισήμανε ότι δημοσιονομικός περιορισμός δεν υπάρχει καθώς «φέτος έχουμε αναστολή του συμφώνου σταθερότητας, μπορούμε δηλαδή να κάνουμε δαπάνες τέτοια τάξης» και πως «το ερώτημα είναι αν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας».
Έθεσε το εξής ερώτημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα μαξιλάρι 37 δισ., πρόσφατα ο κ. Σταϊκούρας είπε στη Βουλή ότι το μαξιλάρι υπάρχει σχεδόν ανέπαφο. Τι έχει συμβεί τότε; Γιατί δεν δίνονται τα χρήματα στους συνταξιούχους, εφόσον υπάρχουν;».
Η κ. Αχτσιόγλου μεταξύ άλλων άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι «επέλεξε να μη στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για τους εργαζόμενους επέλεξε να επιδοτήσει την ανεργία τους, χωρίς καμία δέσμευση για την επαναφορά τους στην εργασία».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.