Η τροπολογία Κεφαλογιάννη δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Ούτε δίκαιη, ούτε άδικη. Είναι ένας καλός λόγος μετανάστευσης...

Σ.Πέτσας: «Θετικό βήμα η μη ανανέωση της NAVTEX – Το πακέτο του Κ.Μητσοτάκη δίνει ώθηση στην ελληνική οικονομία»

Σ.Πέτσας: «Θετικό βήμα η μη ανανέωση της NAVTEX – Το πακέτο του Κ.Μητσοτάκη δίνει ώθηση στην ελληνική οικονομία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως «θετικό βήμα» τη μη ανανέωση της παράνομης τουρκικής Navtex και την επιστροφή του Oruc Reis προς την Τουρκία.

Εξήγησε ότι το βασικό ζητούμενο όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να υπάρξει μια κίνηση έμπρακτης αποκλιμάκωσης από την πλευρά της Άγκυρας και πως τώρα η Αθήνα περιμένει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση και τις επόμενες ημέρες.

«Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση Πομπέο και τα μηνύματα που έστειλε στην Τουρκία από την Κύπρο, λέγοντας ότι «είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς».

Παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς «να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016» με μοναδικό αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς με την Άγκυρα, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Στα 10 δισ. ευρώ οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι πρόκειται για ένα πακέτο που «δίνει μια τρομερή ώθηση στην ελληνική οικονομία» και η οποία δεν αφορά μόνο εκείνους που πλήγωσαν από την κρίση του κορωνοϊού αλλά προχωράει και πιο πέρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, περίπου 7 δισ. ευρώ σε δημοσιονομικά μέτρα και τουλάχιστον άλλα 3 δισ. ευρώ με τα προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα.

​Εκτίμησε ότι με την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα δοθεί ώθηση 5 μονάδων του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία.

Εισφορά αλληλεγγύης: Δεν αφορά δημοσίους υπαλλήλους – συνταξιούχους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρίνισε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν αφορά τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

«Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα αποσαφηνίσει και το χρονικό του ορίζοντα και τις προθέσεις του», τόνισε χωρίς να αποκλείει θετικές εξελίξεις για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους στο μέλλον.

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας είπε ότι από 1-1-2021 σταματά η παρακράτηση φόρου όπως η εισφορά αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ για όσους έχουν αποδιδόμενους φόρους όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες η ελάφρυνση θα γίνει με τη φορολογική τους δήλωση για τα εισοδήματα του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.