
Ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε την Κυριακή (13/09) πως συνεχίζεται ομαλά η είσοδος των αλλοδαπών στο νέο καταυλισμό της Λέσβου, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.
«Συνεχίζεται ομαλά η είσοδος αιτούντων άσυλο στο νέο καταυλισμό, στον οποίο βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τόσο οι υγειονομικές μονάδες όσο και οι υπηρεσίες ασύλου», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, για να προσθέσει πως συνεχίζεται κανονικά και η τροφοδοσία με φαγητό και νερό, καθώς και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους αλλοδαπούς «τόσο σε αυτούς που είναι μέσα στον καταυλισμό όσο και σε αυτούς που δυστυχώς είναι έξω από αυτόν».
Όπως πρόσθεσε, όλες αυτές τις ημέρες «πρώτη προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, των αιτούντων άσυλο και του προσωπικού. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε με τη νέα δομή. Να καλύψει γρήγορα τις ανθρωπιστικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και στη συνέχεια να συνεχίσουμε την αποσυμφόρηση με ομαλό τρόπο, αποσυμφόρηση που ξεκινήσαμε από τις αρχές του έτους και την οποία υλοποιούμε με επιτυχία».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.