
Κατά 98% σε σχέση με το 2019 μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.
Όπως δήλωσε «ο Σεπτέμβριος ήταν μήνας ρεκόρ, καθώς οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 εμφάνισαν μείωση 98%. Η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι στο Λιμενικό Σώμα κάνουν εξαιρετική δουλειά σε ότι αφορά τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας. Αυτή την ώρα το ενδεχόμενο που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι πλέον χρησιμοποιούν ιστιοπλοϊκά, μικρά γιοτ, και αλιευτικά, που πλέουν στα διεθνή ύδατα και νότια της Κρήτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε τα φαινόμενα όπως αυτό που αντιμετωπίσαμε στη Χάλκη όπου το Λιμενικό Σώμα έκανε μια τεράστια υπερπροσπάθεια και έσωσε περίπου 100 ανθρώπους, όπως και το πρόσφατο περιστατικό στη Σητεία».
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της τρέχουσας περιόδου λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το Λιμενικό Σώμα αποφασιστικά και αποτελεσματικά προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και αυτό το κάνει με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με σεβασμό στους κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα και με προτεραιότητα τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Για το λόγο αυτό έχουμε λάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα και συστήματα, αύξηση οργανικών θέσεων μέσα από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 600 εκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα περίοδο και πάνω από 800 εκατομμύρια για την επόμενη περίοδο».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.