ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης: «Στο χέρι της Τουρκίας να κλείσει το δρόμο της κρίσης» – Γ.Στόλτενμπεργκ: «Η Ελλάδα είναι σύμμαχος»

Κ.Μητσοτάκης: «Στο χέρι της Τουρκίας να κλείσει το δρόμο της κρίσης» – Γ.Στόλτενμπεργκ: «Η Ελλάδα είναι σύμμαχος»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ συμμετείχε στην σύσκεψη στην οποία επίσης παίρνουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Οι κοινές δηλώσεις

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός τόνιζε πως αναμένει συνέχεια και συνέπεια των προσπαθειών αποκλιμάκωσης από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε και πάλι πως αυτή κατέληξε σε ένα καλό κείμενο για την Ελλάδα.

“Εναπόκειται στην Τουρκία να κλείσει το δρόμο της κρίσης και να ανοίξει το δρόμο της λύσης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η λέξη συμμαχία σημαίνει μαζί στη μάχη” είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ και τη στάση της Τουρκίας.

Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος

Από τη μεριά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ αρχικά ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την φιλοξενία την Ελλάδα για το ότι ξοδεύει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για δαπάνες στο ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, και πως η Βορειοατλαντική συμμαχία δείχνει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα αλλά σε ότι αφορά τις ενέργειες για ειρήνη και αποκλιμάκωση.

Υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ αποτελεί ανεκτίμητη αξία για όλους και τόνισε πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Είπε πως το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν “μηχανισμό αποκλιμάκωσης” με ανοιχτή επικοινωνία 24 ώρες το 24ωρο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Πρόγευμα Εργασίας με τον Δένδια

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε πρόγευμα εργασίας παρέθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Στόλτενμπεργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.