
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ανέφερε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την οικονομία να καταπέσει, ο,τι και αν γίνει στο μέτωπο της πανδημίας».
«Μπορεί να χρειαστούν δημοσιονομικές ή άλλες παρεμβάσεις τους προσεχείς μήνες. Ο σχεδιασμός μας είναι αυτές οι παρεμβάσεις να διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο με Απρίλιο του 2021 που εκτιμούμε ότι η πανδημία θα μειώνεται εάν βέβαια έχουμε εμβόλιο μέχρι τότε» προσθέτει.
Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή το μέλος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι κατά 50% δεν θα είναι επί της ουσίας επιστρεπτέα, θα είναι ενίσχυση καθώς δεν θα κληθούν οι δικαιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα.
«Επίσης αυτή τη φορά αυτή η επιστρεπτέα προκαταβολή θα περιλαμβάνει και τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους αρκεί να αποδεικνύουν ότι έχουν μείωση του τζίρου τους και να μην διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Για τις επιχειρήσεις που δεν θα δραστηριοποιηθούν, όπως για παράδειγμα αυτές που ανήκουν στον κλάδο της εστίασης, προβλέπεται αναστολή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών και αναστολή συμβάσεων εργασίας. Ένα κομμάτι του προσωπικού ή όλο το προσωπικό θα το καλύπτει το κράτος».
Τέλος ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα έχουμε πρόσθετες δαπάνες που συνδέονται με το νέο μερικό lockdown της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ, ενώ «όσον αφορά τις απώλειες εσόδων αναμένεται να κυμανθούν περίπου στο μισό σε σχέση με τις δαπάνες που θα έχουμε».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.