
Επίθεση στον υπουργός Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έκανε ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός για τον Αλέξη Τρίπρα.
«Αγωνιώδη προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας», «ψευδή στοιχεία» και «εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κικίλιας σε δήλωση του το πρωί της Παρασκευής.
Ο Ανδρέας Ξανθός προχώρησε σε δήλωση -απάντηση του στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «αισχρή κοροϊδία είναι ότι η κυβέρνηση “διπλασίασε” τις ΜΕΘ».
Ειδικότερα η απάντηση του κ. Ξανθού αναφέρει: «Σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες με τεκμηριωμένο τρόπο, με στοιχεία από διεθνείς οργανισμούς, με ισχυρή επιχειρηματολογία και να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας που οδήγησαν στο lockdown.
Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη δέσμη προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας, απευθύνοντας κάλεσμα πολιτικής συνεννόησης και συστράτευσης.
Η απάντηση της Κυβέρνησης, μέσω του Υπουργού Υγείας, ήταν μία μίζερη, παλαιοκομματικού τύπου επίθεση, με αιτιάσεις για μικροκομματική εκμετάλλευση και ψεύδη.
Διερωτάται εύλογα κανείς:
Αυτό που αποτελεί αισχρή κοροϊδία είναι ότι η κυβέρνηση “διπλασίασε” τις ΜΕΘ. Πρόκειται για “αλχημεία” στους αριθμούς και φτηνή μικροπολιτική. Η κυβέρνηση προσθέτει τις 180 κλίνες του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων στο “λογαριασμό” της και να τις αφαιρεί από το “λογαριασμό” του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί πολύ απλά αυτές οι 180 κλίνες προϋπήρχαν και δεν τις άνοιξε ο κ. Κικίλιας. Ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 120 τις κλίνες του ΕΣΥ (560 από 440 που παρέλαβε) σε περίοδο Μνημονίου και δημοσιονομικής ασφυξίας. Και αν προστεθούν και οι 180 (ιδιωτικού τομέα + στρατιωτικών νοσοκομείων), παρέδωσε 740 κλίνες.
Πέρα όμως από τους αριθμούς , η ουσία είναι ότι η όποια αύξηση κλινών δεν επαρκεί και οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι στο “κόκκινο”. Μπορεί να μας εξηγήσει ο Υπουργός Υγείας πως συμβαίνει αυτό όταν οι διασωληνωμένοι με covid σε ΜΕΘ είναι αυτή τη στιγμή περίπου 200;
Γιατί δεν αντέχει το ΕΣΥ αφού το έχει “θωρακίσει” και έχει “διπλασιάσει τις ΜΕΘ”; Δεν έκανε λοιπόν ούτε ότι μπορούσε ούτε ότι έπρεπε η κυβέρνηση και στο θέμα των ΜΕΘ. Αντίθετα έσπευσε εν μέσω πανδημίας να διπλασιάσει την ημερήσια αποζημίωση για νοσηλεία σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών και να μειώσει δραματικά τα standardsστελέχωσης και άρα ασφάλειας των ασθενών (έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσουν οι κλινικάρχες 40% τις διαθέσιμες κλίνες με το ίδιο προσωπικό)!
Αυτό ξενίζει και ενοχλεί τη ΝΔ. Κερδίζει όμως την εμπιστοσύνη των πολιτών που βιώνουν πρωτοφανή ανασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα τους.»
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.