
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε πως η προτεραιότητα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού θα προκύπτει με βάση την ηλικία, που εμφανίζεται στον ΑΜΚΑ.
«Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση, τεχνικά πολύ δύσκολη διαδικασία, θα υπάρχουν προκλήσεις και ο στόχος είναι να αντιμετωπίζονται άμεσα και να εξαλείφονται στην πορεία τα όποια προβλήματα», είπε ο κ.Πιερρακάκης.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε πως προτεραιότητα θα έχουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι και όσοι φιλοξενούνται σε γηροκομεία και ανάλογες δομές.
Τα ραντεβού, θα κλείνονται ψηφιακά μέσω της σελίδας emvolio.gov.gr, ενώ τόνισε πως οι πολίτες που δεν έχουν δεξιότητα χειρισμού των ψηφιακών μέσων, μπορούν να πηγαίνουν στα ΚΕΠ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς του και με τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητα τους, θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα για τα δωρεάν τεστ, testing.gov.gr, σημειώνοντας πως δημιουργήθηκε για να βρεθούν οι ασυμπτωματικοί.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.