Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Lockdown: Άνοιγμα της αγοράς σε δύο ταχύτητες – Σε ποιες περιοχές θα επαναλειτουργήσουν τα μαγαζιά

Lockdown: Άνοιγμα της αγοράς σε δύο ταχύτητες – Σε ποιες περιοχές θα επαναλειτουργήσουν τα μαγαζιά

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι στις 15 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα καταστήματα με φυσική παρουσία, να κάνουν κανονικά ψώνια δηλαδή σε αυτά οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Star, πρόκειται «για τα καταστήματα στην Κρήτη που είναι καταπράσινη, καθώς όλος ο νομός είχε μόνο δύο κρούσματα σήμερα. Συζητούν και για την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες όπου επίσης τα κρούσματα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού».

Οι περιφέρειες θα ανοίξουν πάντως εσωτερικά, αφού η μετακίνηση από νομό σε νομό απαγορεύεται, οπότε δεν κινδυνεύουν από «εισαγόμενο» ιό.

Χτες η Ομοσπονδία Εμπόρων Κρήτης έστειλε επιστολή στον Άδωνη Γεωργιάδη που ζητούσε ακριβώς αυτό, να ανοίξουν τα καταστήματα και η κυβέρνηση θα απαντήσει θετικά.

Για την υπόλοιπη αγορά τώρα και κυρίως την εστίαση, δηλαδή οι καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια αλλά και τα θεάματα όπως τα θέατρα και τα σινεμά οι πρώτες πληροφορίες λένε πως πάνε από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά, σύμφωνα με το Star.

Και αυτό γιατί να ανοίξουν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κάτι που δεν πρόκειται να έχει συμβεί μέχρι το Μάρτιο τουλάχιστον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.