Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Μ.Κονσόλας: «Δεδομένη η στήριξη όλων μας στον Κ.Μητσοτάκη – Ευχαριστώ για την ευκαιρία που πήρα»

Μ.Κονσόλας: «Δεδομένη η στήριξη όλων μας στον Κ.Μητσοτάκη – Ευχαριστώ για την ευκαιρία που πήρα»

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας μετά τον ανασχηματισμό δεν ανήκει στην κυβέρνηση, όμως ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που πήρε.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι άπαντες θα στηρίξουν όλες τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι δεν θα βρεθεί στην κυβέρνηση ο ίδιος.

Ειδικότερα, ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που μου έδωσε να υπηρετήσω στο Υπουργείο Τουρισμού, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.
Στην πολιτική μου διαδρομή, η μοναδική αίσθηση μονιμότητας που υπάρχει, είναι η έννοια του καθήκοντος απέναντι στους πολίτες που με τίμησαν και με τιμούν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

Η αίσθηση παραμένει πάντα ισχυρή και θα συνεχίσω να την εκφράζω με έργα και πράξεις. Με τη δραστηριότητα, τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες μου.

Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και τις αντιστάσεις από κατεστημένες νοοτροπίες, το πέρασμα μου από το Υπουργείο Τουρισμού, στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου, συνδέθηκε με ένα ορατό και μετρήσιμο έργο που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων :

-Την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ με τετραετές πρόγραμμα σπουδών, κατοχύρωση της ακαδημαϊκής κινητικότητας και με ένα νέο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με 28 νέα επιστημονικά πεδία.

-Την ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων νέων Σχολών Ξεναγών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο.

-Την έγκριση της τεχνικής βοήθειας από την Ε.Ε. για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας.

-Την ολοκλήρωση δύο σημαντικών νομοσχεδίων, που παραδόθηκαν στον Πρωθυπουργό και στη Γραμματεία της Κυβέρνησης:

1) Το Νομοσχέδιο για την «Αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Έρευνας και λοιπές διατάξεις», η πιο μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει σχεδιαστεί ποτέ για την τουριστική εκπαίδευση στη χώρα.

2) Το Νομοσχέδιο «Στρατηγική Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης και αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (Π.Υ.Τ.)» που μετατρέπει τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού σε κέντρα προσέλκυσης επενδύσεων.

Η πανδημία κατέστησε, μέχρι σήμερα, δύσκολη την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος για τον τουρισμό, για τη διαμόρφωση του οποίου εργάστηκα πολλά χρόνια μαζί με τα μέλη του Τομέα Τουρισμού.

Εύχομαι και ελπίζω η επιστροφή στην κανονικότητα να ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση και εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός διατηρούν την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Η στήριξη όλων μας στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι δεδομένη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.