Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Κανονικά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Τι θα γίνει στις «κόκκινες» περιοχές

Κανονικά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Τι θα γίνει στις «κόκκινες» περιοχές

Για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές όπου και εκεί θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια και θα ανοίξουν ενδεχομένως, μόνο τα Γυμνάσια.

«Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ακολουθηθεί το ίδιο με τις άλλες περιοχές». Η κυρία Μακρή τόνισε ότι η υπουργός απέρριψε το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου γιατί είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως στο Λεκανοπέδιο, γεγονός που οδήγησε χθες την υποεπιτροπή επιδημιολόγων να εισηγηθεί στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί, να χαρακτηριστεί η Αττική «κόκκινη», με εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αργότερα σήμερα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος προηγουμένως θα έχει αξιολογήσει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Εξάλλου, στον σχεδιασμό των ειδικών είναι και η δημιουργία ενός νέου χάρτη για την καταγραφή των μεταλλάξεων του ιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.