Σημειώστε μια ημερομηνία: Μάρτιος 2027...

Η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη για την επάνδρωση αστυνομικών τμημάτων

Η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη για την επάνδρωση αστυνομικών τμημάτων

Το ζήτημα του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στα νησιά των Κυκλάδων και της στελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών ανέδειξε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού στην επίσκεψη της στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε για την υποστελέχωση της Αστυνομικής Υπηρεσίας Αμοργού, παρουσία και του Δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκου. Ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου υποσχέθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες για την καλύτερη στελέχωση της Υπηρεσίας στο νησί και θα λυθεί άμεσα το θέμα με τις ταυτότητες.

Η κ. Μονογυιού έπειτα από επικοινωνία που είχε με το ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου και επιστολής που της απεστάλη με τις προτάσεις της, ανέπτυξε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας στα νησιά των Κυκλάδων.

Προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η προσπάθεια πλήρωσης των οργανικών θέσεων προσωπικού και η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Κυκλάδων τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την βουλευτή ότι προκηρύχθηκαν ήδη 15 θέσεις κατώτερου προσωπικού και αναμένεται η προκήρυξη θέσεων αξιωματικών. Προτάθηκε η ενίσχυση για τους καλοκαιρινούς μήνες να διαρκεί από τον μήνα Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Έπειτα από Αναφορά που είχε καταθέσει η κ. Μονογυιού στις 05/02/2021 για το Α.Τ. Μήλου, έθιξε τις ελλείψεις επάνδρωσης των οργανικών θέσεων που υπάρχουν στο Α.Τ Μήλου και τόνισε τον μείζονα ρόλο που διαδραματίζει το Τμήμα καθώς περιλαμβάνει τους Α.Σ. Σίφνου, Κιμώλου και Σερίφου. Τέλος, συζητήθηκε η άμεση επάνδρωση των νέων αστυνομικών υποδιευθύνσεων της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ένα ζήτημα το οποίο έχει αναλάβει προσωπικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων εξασφαλίζεται με την πλήρη επάνδρωση τους, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών και των επισκεπτών σε έναν Νομό που είναι παγκόσμιος ταξιδιωτικός προορισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.