ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός στην Ελασσόνα: Τα 7 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Α.Πελώνη

Σεισμός στην Ελασσόνα: Τα 7 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Α.Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ελασσόνα.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:

Πρώτον, στεγαστική συνδρομή για τα κτίρια που έχουν πληγεί από το υπουργείο Υποδομών μόλις οριοθετηθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πάρουν το 80% του κόστους επισκευής ως κρατική αρωγή και το 20% ως άτοκο δάνειο.

Δεύτερον, επιδότηση ενοικίου συγκατοίκησης σε όσα κτίρια κριθούν μη κατοικήσιμα. Το ύψος είναι από 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας.

Τρίτον, οι δήμοι μπορούν να δώσουν 600 ευρώ ως έξοδα κάλυψης άμεσων βιοτικών αναγκών και αποζημίωση έως 6000 ευρώ σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης οικοσκευής.

Τέταρτον, επιχορήγηση των Δήμων και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί από το σεισμό.

Πέμπτον, κατεδάφιση με άμεσες ενέργειες των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων.

Έκτον, η εταιρεία κτιριακές υποδομές προβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη σε προμήθεια πρόχειρων αιθουσών για τη λειτουργία των σχολείων.

Εβδομον, σύσταση γραφείου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών στο Δημο για βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων για τους σεισμόπληκτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.