Μ.Κατρίνης: «H κυβέρνηση απέτυχε στην αντιμετώπιση του lockdown»

Μ.Κατρίνης: «H κυβέρνηση απέτυχε στην αντιμετώπιση του lockdown»

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό και πλέον αρκείται σε ημίμετρα ενίσχυσης της αγοράς.

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εσπευσμένα 6 «νέα» μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι το εμπόριο ελπίδας στο οποίο έχουν αποδυθεί οι υπουργοί του δεν περνάει στον κόσμο που έχει ήδη σχηματίσει την αντίληψη ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα», τονίζει.

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι, έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρότασή του Κινήματος Αλλαγής να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, με το ζητούμενο να παραμένει το που κατευθύνονται τελικά οι πόροι από τα προγράμματα ρευστότητας, αφού το μεγάλο ποσοστό έχει καταλήξει στις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η πολυδιαφημισμένη κάλυψη παγίων δαπανών δεν αποτελεί μέτρο πραγματικής ρευστότητας αλλά μέτρο συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών. Το κράτος θα βγάλει χρήματα από τη μία τσέπη για να τα δώσει στην άλλη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.

Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα κόπωσης των πολιτών, με την καθολική αίσθηση αποτυχίας του lockdown και άγνωστο το πότε θα ανοίξει η αγορά, η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση μόνο για τις οφειλές της πανδημίας που αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών (περίπου 1,5 δις ευρώ σε σύνολο 145 δις ευρώ).

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αποτυχία του lockdown, ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει καμία αξιολόγηση για τα μέτρα που πήρε, που και γιατί απέτυχαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα κόπωσης, απογοήτευσης και δυσπιστίας στον Ελληνικό λαό από τα λάθη της κυβέρνησης , από την αίσθηση ότι τα μέτρα που έχει επιβάλλει εδώ και 4 μήνες, απέτυχαν. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα δεν απαντούν στα δύο βασικά αιτήματα του κόσμου της αγοράς: την ανάγκη άμεσης ρευστότητας και τις μακροχρόνιες ρυθμίσεις του συνόλου των οφειλών επιχειρήσεων και πολιτών» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.