ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Π.Χρηστίδης: «Όταν εμείς προτείναμε διενέργεια μαζικών τεστ μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό»

Π.Χρηστίδης: «Όταν εμείς προτείναμε διενέργεια μαζικών τεστ μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό»

Ο Παύλος Χρηστίδης σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης για την διενέργεια μαζικών rapid test, κάτι που είχε προτείνει το ΚΙΝΑΛ το φθινόπωρο.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως «όταν το φθινόπωρο είχαμε μιλήσει για τη διενέργεια μαζικών τεστ μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό. Πλέον σήμερα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί αυτό που προτείναμε».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είχε καταθέσει έξι προτάσεις για ασφαλές άνοιγμα της χώρας μεταξύ των οποίων ήταν και η διενέργεια μαζικών τεστ ανά νομό.

«Μεταξύ άλλων η κυρία Γεννηματά είχε προτείνει στο σύνολο του πληθυσμού να γίνονται μαζικά τεστ βάσης (baseline testing), για να προκύψει αξιόπιστα το πραγματικό επιδημιολογικό φορτίο κάθε νομού. Παράλληλα να υπάρχει προμήθεια και διανομή rapid test, αξιοποίηση όλων των δομών ΠΦΥ, με κινητά συνεργεία αλλά και προκαθορισμό ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού. Με βάση τα δεδομένα που θα προκύπτουν και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση, στις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, να γίνεται σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα (π.χ. Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Στερεά, Κρήτη, νησιά κ.α). Ανά 20ήμερο επανάληψη των μαζικών τεστ, για την επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων, εκτός βέβαια αν από τα ημερήσια τεστ προκύπτει ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των μέτρων».




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.