Μ.Συρεγγέλα: «Η απόφαση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα των γυναικών»

Μ.Συρεγγέλα: «Η απόφαση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα των γυναικών»

Η Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκαλεί η απόφαση της Τουρκίας να να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

«Με μεγάλη ανησυχία και ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε στην Ελλάδα τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα καθώς με διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποχωρεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης- την πρώτη διεθνή συνθήκη που όριζε νομικά δεσμευτικούς κανόνες στις χώρες που την έχουν κυρώσει για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης -στο οποίο μετέχει και η Τουρκία- καθώς και πολλά κράτη καταδίκασαν απερίφραστα την απόφαση της. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι βασικό στοιχείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ισότητας στις σύγχρονες κοινωνίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης απαιτεί την ποινικοποίηση διαφόρων μορφών βίας κατά των γυναικών και την επιβολή νομικών κυρώσεων. Με την οπισθοδρομική απόφαση αυτή η Τουρκία στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στον κόσμο και κυρίως θέτει σε κίνδυνο την προστασία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στην χώρα», τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.