Μ.Κατρίνης: «To ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει πακέτο στήριξης της εστίασης πριν το 2ο lockdown»

Μ.Κατρίνης: «To ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει πακέτο στήριξης της εστίασης πριν το 2ο lockdown»

Ο Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εστίασης και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει κάτι ανάλογο αρκετούς μήνες πριν.

«Πριν την ανακοίνωση του 2ου lockdown, πρώτο το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει ειδικό πακέτο στήριξης για την εστίαση. Τον κλάδο που μαζί με το λιανεμπόριο έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία».

Σύμφωνα με τον ίδιο το πακέτο που προτείνει το ΚΙΝΑΛ, «προέβλεπε άμεση ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ, μέσα από πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής 1 δις με 70% ενίσχυση, επιδότηση ενοικίου, καταβολή από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων για 6 μήνες μετά το άνοιγμα, ρύθμιση 120 δόσεων και αναστολή καταβολής δόσεων δανείων για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά την επανεκκίνηση της αγοράς και απαλλαγή από πάγιες δαπάνες για ΔΕΚΟ».

Ενώ χαρακτηρίζει τις λύσεις αυτές «απαραίτητες για να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος είναι άγνωστο το πότε θα καταφέρει να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Λύσεις για τις οποίες δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη, εντός και εκτός Βουλής».

«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναμφίβολα συμβάλλει στην ανακούφιση από το αδιέξοδο που έχει προκληθεί μετά το πολύμηνο lockdown. Είναι ένα πρώτο βήμα ανταπόκρισης στο αγωνιώδες αίτημα της αγοράς για ρευστότητα», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και για τα υπόλοιπα θέματα, μέσα από δημιουργική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις. Για να υπάρξουν ολοκληρωμένες λύσεις στα ζοφερά προβλήματα που παραμένουν, ιδιαίτερα όσο ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός. Γιατί, 100.000 επιχειρήσεις και 350.000 εργαζόμενοι στην εστίαση αγωνιούν για το τοπίο που θα διαμορφωθεί στην αγορά την επόμενη μέρα του ανοίγματος. Και αυτό αποτελεί στοίχημα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος», καταλήγει στη δήλωση του ο Μιχάλης Κατρίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.