ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Πελώνη: «Αυτή την εβδομάδα τα self test σε 980.000 εργαζομένους – Από Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι 40άρηδες»

Α.Πελώνη: «Αυτή την εβδομάδα τα self test σε 980.000 εργαζομένους – Από Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι 40άρηδες»

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποιήθηκε σήμερα από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία αποκάλυψε πως από Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι υγιείς 40αρηδες, ενώ από βδομάδα θα διατεθούν 980.000 self test σε εργαζομένους.

«Αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα» γνωστοποίησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τόνισε, μάλιστα, πως από τη στιγμή που θα διεξάγονται self tests θα υπάρξει και αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική ανταπόκριση μαθητών και καθηγητών.

Για το λιανεμπόριο, η κα Πελώνη δήλωσε πως δυστυχώς δεν μπόρεσε να ανοίξει στην Κοζάνη καθώς παρατηρείται μεγάλη επιδείνωση.

«Το άνοιγμα με τήρηση των κανόνων μπορεί να δώσει ανάσα στην αγορά. Είναι ωστόσο ανάγκη να αποφεύγονται εικόνες συνωστισμού».

Για τον εμβολιασμό, τόνισε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωράει κανονικά.

«Εκτιμάται ότι εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες παραδόσεις, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς 40άρηδες» πρόσθεσε.

«Δικαίωμα ψήφου για όλους τους απόδημους που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους»

Ξεκινώντας την ενημέρωση, η κα Πελώνη ανέφερε πως «με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για πρώτη φορά οι εκτός επικράτειας Έλληνες εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους».

«Για να ψηφιστεί ωστόσο ο σχετικός νόμος με την απαραίτητη εκ του Συντάγματος πλειοψηφία, τέθηκαν με απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ περιορισμοί στο δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Και αυτό, σε αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης και της ΝΔ που ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ανέφερε πως «μόλις τώρα η αρμόδια αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωσε σε συνέντευξή της στον “Εθνικό Κήρυκα” ότι το κόμμα της τάσσεται πλέον υπέρ της άρσης των περιορισμών στο δικαίωμα των Ελλήνων της διασποράς να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψήφου, υποσχόμενη μάλιστα ότι “θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας”. Για να μη χάνεται λοιπόν χρόνος, η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών. Με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζεται η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτεί το Σύνταγμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.