ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α.Πελώνη: «Δεν θα επιτρέψουμε τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις»! – Τέλος και επίσημα στα σχέδια για «Πάσχα στο χωριό»

Α.Πελώνη: «Δεν θα επιτρέψουμε τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις»! – Τέλος και επίσημα στα σχέδια για «Πάσχα στο χωριό»

Ήταν αναμενόμενο πως η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η Α.Πελώνη είπε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα».

Ενώ πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής», επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα υπάρξει διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα.

Οι προθέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα εξεταστούν από τους «ειδικούς», που συνεδριάζουν στις 10:00 το πρωί και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας, όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία, πάντως, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού, αν και αναγνώρισε την ανάγκη των πολιτών να ξεφύγουν και να φύγουν από τις πόλεις ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού, σημείωσε πως η μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές με άλλο φορτίο ίσως να τις επιβαρύνει. «Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», σημείωσε .

Προανήγγειλε ελέγχους στα διόδια ακριβώς για να μην υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό.

Για τις εκκλησίες και το Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο. Η κατεύθυνση όπως είπε είναι να κάνουμε Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους.

Αναφορικά την Κυριακή του Πάσχα, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι στα σπίτια θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι δύο οικογένειες

Σχολεία: Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές

«H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα δημοτικά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.