ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κυβερνητικό αλαλούμ με τα SMS: Άλλα λέει ο Κ.Πιερρακάκης και άλλα ο Α.Γεωργιάδης – Τελικά πότε θα καταργηθούν;

Κυβερνητικό αλαλούμ με τα SMS: Άλλα λέει ο Κ.Πιερρακάκης και άλλα ο Α.Γεωργιάδης – Τελικά πότε θα καταργηθούν;

«Χάος» στην κυβέρνηση με τα SMS και αν πρέπει να καταργηθούν ή όχι. Από τη μια πληροφορίες που διαρρέει η κυβέρνηση στον Τύπο αναφέρουν ότι το τέλος των SMS «έρχεται σύντομα» ενώ από την άλλη κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι δεν έχει έρθει το τέλος των SMS ακόμη και ότι τα θέμα πρέπει να εξεταστεί σε συνδυασμό με την πορεία των εμβολιασμών!

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δηλώνει πως θα καταργηθούν ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα αργήσει!

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αύριο Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την κατάργηση του SMS για διαδημοτικές μετακίνησης από τις 3 Μαΐου που είναι η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.

Το περιβόητο «ακορντεόν» βρίσκει περισσότερη εφαρμογή στις κυβερνητικές διατυπώσεις, καθώς άλλα λένε τη μία ημέρα και άλλα την επόμενη, παρά στο άνοιγμα της αγοράς, με τα μέλη της κυβέρνησης να εμφανίζουν διγλωσσία και σε ότι αγορά το θέμα των SMS.

Ο Κυριάκος Πιερακάκης και ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τάσσονται υπερ της κατάργησης των SMS δηλώνοντας ότι είμαστε κοντά στο τέλος των SMS στο 13033 που σηματοδοτείται το άνοιγμα της εστίασης της Δευτέρα του Πάσχα καθώς ανοίγουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Αντίθετα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως τα SMS της μετακίνησης δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να καταργηθούν.

Την ίδια ώρα μιλώντας στον ANT1 υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε για τις μετακινήσεις με SMS ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.

Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης από την άλλη ήταν πιο εγκρατείς και δήλωσε ότι δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις το sms και πως θα μπορούσε αυτό να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

«Αν κάνουμε 80 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα που έχουμε θέσει ως στόχο, μέσα σε 20 ημέρες θα έχουμε φθάσει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς συν τα 3 εκατομμύρια που έχουμε κάνει ως τώρα, θα φθάσουμε στα 4,5 εκατομμύρια. Ήδη δεν θα είμαστε ακριβώς στο τείχος ανοσίας που είναι πάνω από 5 εκατομμύρια αλλά κοντά στον στόχο. Θεωρητικά αν το πετύχουμε η πανδημία θα αρχίσει να πέφτει και τότε θα μπορούμε να αφαιρέσουμε και το SMS.»

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν ο γ.γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης, ενόψει του ανοίγματος από τις 3 Μαΐου είχε διευκρινίσει ότι θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στέλνουν SMS προκειμένου να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης.

Στο θέμα όμως αναφέρθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χαρακτήρισε ανοησία το μέτρο των SMS ζητώντας να καταργηθεί άμεσα.

«Η ανοησία του SMS δεν προσφέρει πλέον τίποτα παρά μόνο τη συντήρηση μίας κουλτούρας ελέγχου » σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο στην πανδημία, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία λογική», τονίζει σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ανοησία του SMS για να πάει κάποιος έναν περίπατο έχει απαξιωθεί, δεν προσφέρει πλέον τίποτα παρά μόνο τη συντήρηση μίας κουλτούρας ελέγχου και οφείλει να καταργηθεί άμεσα», σημειώνει αναφερόμενος στη διγλωσσία της κυβέρνησης για τα SMS στις μετακινήσεις.

«Εκτός εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 15 Μαΐου, που θα καταργηθεί αναγκαστικά λόγω του ανοίγματος του τουρισμού», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο στην πανδημία, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία λογική.

Την ώρα που ο κ. Πιερρακάκης δήλωνε στον ΑΝΤ1 πως είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση των SMS, ο κ. Γεωργιάδης δήλωνε στο ΣΚΑΪ πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να καταργηθούν.

Οι πολίτες, μετά από 6 μήνες ενός ιδιότυπου και αποτυχημένου lockdown, παρακολουθούν καθημερινά τους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη να αλληλοδιαψεύδονται και να παίζουν με τα νεύρα τους.

Η ανοησία του SMS για να πάει κάποιος έναν περίπατο έχει απαξιωθεί, δεν προσφέρει πλέον τίποτα παρά μόνο τη συντήρηση μίας κουλτούρας ελέγχου και οφείλει να καταργηθεί άμεσα.

Εκτός εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 15 Μαΐου, που θα καταργηθεί αναγκαστικά λόγω του ανοίγματος του τουρισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.