Εκλογές-«Blitzkrieg» από τον Κ.Μητσοτάκη; – Σενάρια για κάλπες στις 4 Ιουλίου

Εκλογές-«Blitzkrieg» από τον Κ.Μητσοτάκη; – Σενάρια για κάλπες στις 4 Ιουλίου

Σενάρια άμεσης προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να ανασχεθεί η πίεση που δέχεται στο εκλογικό σώμα η ΝΔ (οι δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονται και αναφέρονται σε διαφορές της τάξης του 12-14% από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αν και ο πραγματικός αντίπαλος δεν θα είναι ο Α.Τσίπρας) έχουν “πλημμυρίσει” τα πολιτικά γραφεία των Αθηνών των βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά ο Κ.Μητσοτάκης και η επιτελική του ομάδα, αποφασίζει να δώσει τέλος στην συνεχιζόμενη φθορά, τώρα, που ακόμα προηγείται (με ένα 4-6% βέβαια) από τον ΣΥΡΙΖΑ και πριν να οργανωθούν οι πολιτικοί σχηματισμοί στα δεξιά του που του έχουν κοστίσει περίπου 10% από το ποσοστό που είχε λάβει πριν από σχεδόν 2 χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο η άμεση προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να περιμένει τον Σεπτέμβριο εποχή δηλαδή που θα έχει “λήξει” η τουριστική σεζόν και αποκαλυφθεί η πραγματική εικόνα της οικονομίας (καθώς δεν αναμένεται ισχυρό τουριστικό ρεύμα) και ξεκινήσουν οι πιέσεις.

Το ερώτημα είναι όχι αν και πότε θα πάει σε εκλογές αλλά αν θα πάει σε δεύτερες εκλογές καθώς οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν θα είναι με την μέθοδο της απλής αναλογικής που σε συνδυασμό με τα μειωμένα ποσοστά θα σημάνουν ακόμα και για την ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη που προηγείται να λάβει 120-125 Βουλευτές.

Και αναφέρουμε τις δεύτερες εκλογές (αν οι πρώτες διεξαχθούν στο καλοκαίρι τότε οι επαναληπτικές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο) ή αν θα δούμε λύση a la “ιταλικά” όπου θα ηγηθεί κάποιος τραπεζίτης διακομματικού σχηματισμού.

Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών έρχονται να ενισχύσουν και οι οικονομικές κινήσεις καθώς το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να βγει στις αγορές για νέο 5ετες ομόλογο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το ομόλογο θα λήξει τον Φεβρουάριο του 2026. Η έκδοση έχει ανατεθεί στις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale και αναμένεται το βιβλίο προσφορών να ανοίξει αύριο, Τετάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η (κοινοπρακτική) συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.