ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Μεϊμαράκης: «Ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία με τον κ.Τσίπρα για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Β.Μεϊμαράκης: «Ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία με τον κ.Τσίπρα για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε σε δημοσιεύματα με αφορμή το βιβλίο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο οποίο αναφέρεται στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, «ουδέποτε υπήρξε πρόταση ή συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η μεγάλη προδοσία»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημοσίευσε στον ιστότοπο iskra.gr ένα άρθρο-προπομπό του βιβλίου που θα εκδώσει με τίτλο «Η μεγάλη προδοσία».

Στο άρθρο του, ο κ. Λαφαζάνης δεν στέκεται τόσο στην περιβόητη «κωλοτούμπα» του κ. Τσίπρα και πώς «πρόδωσε» το «Οχι» του δημοψηφίσματος του 2015, κάνοντάς το «Nαι» και το τρίτο μνημόνιο, αλλά κυρίως στο πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κοροϊδέψει τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), με υποσχέσεις περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τις οποίες δεν τήρησε, αλλά αντίθετα προσέφυγε σε κάλπες, τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, ενισχύοντας τον δεσμό του με την εθνικιστική Δεξιά του Πάνου Καμμένου.

Το πώς οι υπόλοιποι αρχηγοί, που σύρθηκαν να συναινέσουν και να ψηφίσουν στη Bουλή το τρίτο μνημόνιο -καθώς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν απoλέσει την πλειοψηφία-, πίστεψαν τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα ότι δεν θα προσφύγει σε νέες κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2015 έχει ειπωθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά τώρα ο κ. Λαφαζάνης τα συγκεντρώνει σε ένα κείμενο, από τη δική του οπτική γωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, διαβάζουμε πώς ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί για «συγκυβέρνηση» με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στις 14 Αυγούστου ’15 και πώς ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε φτάσει στο σημείο να προτείνει για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον Γιάννη Δραγασάκη. Και πώς τελικά ο κ. Τσίπρας, «σε συμπαιγνία» με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές-εξπρές, τον Σεπτέμβριο 2015, με το γνωστό διχαστικό δίλημμα «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε», είναι μερικά μόνο από τα σημεία που σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη υπάρχουν στο βιβλίο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.