ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Με self test δύο φορές την εβδομάδα και χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους ανοίγουν τη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δήλωσε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες.

«Έχουμε προβλέψει οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς να είναι στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, όπως είπε η κα Μιχαηλίδου, θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση των εξωτερικών χώρων, καθώς «προσπαθούν οι βρεφονηπιαγωγοί να τους αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο» και οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά στην εξωτερική είσοδο των σταθμών προς αποφυγή συνωστισμού.

«Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την Επιτροπή των επιστημόνων, όπου έπρεπε να εξηγήσουμε τις αγωνίες των γονιών, αλλά και λόγω της αγωνίας των λοιμωξιολόγων για τις μεταλλάξεις, αποφασίσαμε να ανοίξουμε στις 17 Μαΐου και αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο» πρόσθεσε έπειτα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι εργαζόμενοι υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα και θα κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ, αλλά τα παιδιά «δεν χρειάζονται ούτε αυτοδιαγνωστικά τεστ, ούτε μάσκα».

Για τη διάρκεια της βρεφονηπιακής χρόνιας δήλωσε πως «δεν υπάρχει θέμα για το μέχρι πότε θα διαρκέσει», ενώ το επίδομα παιδιού καταβάλλεται κάθε δύο μήνες, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ανέφερε ότι φιλοξενούν παιδιά του Δημοτικού, το απόγευμα, για δημιουργικές δραστηριότητες και εάν κάποιος γονέας δεν εντάσσεται στην εισοδηματική κατηγορία θα μπορούσε να πληρώνει τα τροφεία. Όπως τόνισε «αν και λειτουργούν επί 20 χρόνια δεν υπήρχε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο και χρηματοδότηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.