ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θυμούνται τους ΛΟΑΤΚΙ και ξεχνούν τη Βόρειο Ήπειρο – Σήμερα η επέτειος της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου

Θυμούνται τους ΛΟΑΤΚΙ και ξεχνούν τη Βόρειο Ήπειρο – Σήμερα η επέτειος της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου

Ξεχείλιζαν από ουράνια τόξα και αγάπη σήμερα τα προφίλ των κυβερνητικών στελεχών, επ’ αφορμή της ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας. Την ίδια στιγμή ωστόσο, όλοι αυτοί, που εξελέγησαν πατώντας στις πατριωτικές κορώνες της «δεξιάς πτέρυγας» περί Μακεδονίας Ελληνικής και Βορειοηπειρωτών Αδελφών, ξέχασαν κάτι… Σήμερα η Ελλάδα θα έπρεπε να θυμάται την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που υπεγράφει με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914.

Δυστυχώς, η «πολιτική κατευνασμού» που υπαγορεύει το ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν αφήνει στο Μαξίμου περιθώρια για τέτοιου είδους… «προκλήσεις». Κι όμως, οι επέτειοι, κυρίως όσες αφορούν αναπόσπαστα κομμάτια του ελληνικού έθνους εκτός των ορίων του ελληνικού κράτους, αποτελούν σημαντικό διπλωματικό όπλο. Να θυμίσουμε ότι όλες οι γείτονες χώρες, με τις οποίες βρισκόμαστε σε διαρκείς αντιπαραθέσεις, κυρίως ως προς τις αλυτρωτικές τους αξιώσεις, δε χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν μέσω τέτοιων επετείων τα διάφορα παράλογα «θέλω» τους.

Εν έτι 2021, η Ελλάδα θα έπρεπε να απαιτεί και όχι απλά να «θέλει», το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητος της Βορείου Ηπείρου. Και η σημερινή επέτειος θα ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το καταστήσει σαφές στους φίλους της Τουρκίας Αλβανούς, που δε χάνουν ευκαιρία να μας υπενθυμίζουν τις ανυπόστατες αξιώσεις των Τσάμηδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, ούτε καν ο… «πολύς» Νίκος Δένδιας δεν το «θυμήθηκε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.