ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Χείμαρρος» η πρώην πρωθυπουργός Β.Θάνου: «Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και τα προνόμια»!

«Χείμαρρος» η πρώην πρωθυπουργός Β.Θάνου: «Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και τα προνόμια»!

«Ράπισμα» σε κυβέρνηση και λοιπούς «ειδικούς» από την ανώτατη δικαστικό Βασιλική Θάνου, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2015.

Η δικαστικός τόνισε ξεκάθαρα πως «κάθε υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός», προσθέτοντας παράλληλα πως «κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί»!

Όλο αυτό… την ώρα που ο «ειδικός» Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έκανε ένα δικό του παραλήρημα με το οποίο προσπαθούσε να πείσει για τα «οφέλη» του υποχρεωτικού εμβολιασμού, φέροντας άστοχα παραδείγματα όπως το αν ένας πυροσβέστης σώσει κάποιον από την φωτιά και τον κολλήσει κορωνοϊό και πεθάνει ή τα κριτήρια που υπάρχουν στην όραση των πιλότων.

Η Βασιλική Θάνου απάντησε με σφοδρότητα, τονίζοντας πως «ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Αυτό είναι αντίθετο και με τις συνταγματικές αρχές, οι οποίες διατυπώνονται στο άρθρο 2 και 5 του συντάγματος, επιβάλλοντας την προστασία της προσωπικότητας του ατόμου, η ελευθερία του να διαθέτει ή να μην διαθέτει το σώμα του για ιατρικές πράξεις.

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ούτε υπό την επίκληση της προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη. Σε συνεδρίαση στις 21. Ιανουαρίου του 2021, το συμβούλιο της Ευρώπης έβγαλε ψήφισμα και είπε επί λέξει: ‘Οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί. Κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί’.

Ούτε τα προνόμια υπέρ των εμβολιασθέντων είναι συνταγματικά ούτε και η δυσμενής διάκριση εις βάρος αυτών.

Η πολιτεία οφείλει να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν στους εμβολιασμούς και όχι με ψυχολογική βία να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι διαφορετικά θα απωλέσουν την εργασία τους ή θα έχουν άλλες επιπτώσεις σε εκείνη».

Δείτε όσα είπε η κυρία Θάνου:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=791&v=xtefaGueIhI&feature=emb_title&ab_channel=OPEN

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.