ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Οι συνέπειες στη Λευκορωσία πρέπει να είναι αυστηρές»

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Οι συνέπειες στη Λευκορωσία πρέπει να είναι αυστηρές»

Το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να κατεβάσεις ένα αεροπλάνο που περνάει πάνω από τη χώρα σου για να συλλάβεις κάποιον. Αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ΕΡΤ αναφορικά με την χθεσινή «κρατική αεροπειρατεία» που σημειώθηκε στη Λευκορωσία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Συνδέσεις» δήλωσε για τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης: «Ο Πρωθυπουργός από χθες καταδίκασε την ενέργεια και μάλιστα με αρκετά υψηλούς τόνους. Αρκετά πια με το καθεστώς Λουκασένκο και την κατάσταση η οποία επικρατεί στη Λευκορωσία».

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμασταν σε επικοινωνία, όλο το απόγευμα χθες με τους ομολόγους μας. Υπήρχε ένα κύμα οργής από όλες τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέναντι σε αυτή την ενέργεια. Αυτή η πρωτοφανής ενέργεια έχει να κάνει με την ασφάλεια των πτήσεων, με κανόνες οι οποίοι έχουν ορισμένα απαραβίαστα».

Αυστηρές οι συνέπειες στη Λευκορωσία

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Οι πρώτες ιδέες έχουν σχέση με τον ουσιαστικό, αεροπορικό αποκλεισμό της Λευκορωσίας. Να μη μπορούν να πετάνε αεροπλάνα πάνω από τη Λευκορωσία, κάτι που κατέστησαν και οι Λευκορωσικές αρχές ότι είναι αδύνατον, αλλά και να μη δεχόμαστε πια πτήσεις από τη χώρα ή το αντίστροφο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.