ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Αναγνωστοπούλου: «H κυβέρνηση προσπαθεί ο πολιτισμός να αποτελεί “τυφλό” σημείο»

Σ.Αναγνωστοπούλου: «H κυβέρνηση προσπαθεί ο πολιτισμός να αποτελεί “τυφλό” σημείο»

Η Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε τη σύλληψη πλανόδιας μουσικού στη Ρόδο και τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε ο πολιτισμός να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος.

«Πως μετριέται αλήθεια για τις διωκτικές Αρχές, στην κλίμακα του οργανωμένου εγκλήματος ‘’η απείθεια’’ μιας μουσικού που εξασκεί την τέχνη της στους δρόμους της Ρόδου; Προφανώς πολύ ψηλά, γι’ αυτό και τη συνέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η προσαγωγή της πλανόδιας μουσικού δείχνει απροκάλυπτα πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα αποσυνδεδεμένη από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, μετά από μια γκρίζα χρονιά «αφωνίας», κουρασμένοι από αδιαφορία και παραμέληση, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εκφραστούν, διαδίδοντας την τέχνη τους δημόσια, επιδιώκοντας να ακουστούν, να εργαστούν, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο.

Αντίθετα η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, έτσι ώστε ο πολιτισμός αν δεν παραμένει το ‘’τυφλό’’ σημείο στην οπτική της, να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος, χωρίς κοινωνική αξία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν να είναι οι ξεχασμένοι παρίες που τολμούν να έχουν και ανάγκες. Σήμερα μάλιστα πέρασαν και σε μια άλλη διάσταση, αυτή της παραβατικότητας», τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Πλέον φαίνεται πως η μουσική και οι μουσικοί του δρόμου εντάσσονται στο έγκλημα πόλεων και ίσως αύριο να επικηρύσσονται. Συνέλθετε επιτέλους κύριοι Χαρδαλιά και Χρυσοχοίδη, οι ‘’ξεχασμένοι’’ του Πολιτισμού δεν είναι επικίνδυνοι, απλώς έχουν και αυτοί απαιτήσεις», σημειώνει καταλήγοντας η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.