Ακόμα και οι γαλάζιοι βουλευτές τους τα λένε αλλά φαίνεται ότι ο Κ.Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα. Άλλωστε ο απλός κόσμος δουλεύει.

Έτσι προβληματισμό για τις προωθούμενες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου εξέφρασε η βουλευτής Θεσσαλονίκης με την ΝΔ Αννα Ευθυμίου. Με παρέμβασή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ζήτησε να προστεθούν «εγγυήσεις» που θα εξασφαλίζουν την εργασιακή ασφάλεια και την ισότιμη σχέση εργαζόμενων και εργοδοτών στο ζήτημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

«Η ελαστικοποίηση των ωρών εργασίας δεν δημιουργεί νέες επενδύσεις» είπε η βουλευτής για να προσθέσει «ποτέ οι επιχειρηματίες δεν έθεσαν ως προτεραιότητα το εργασιακό σύστημα», τόνισε. Σε άλλο σημείο η κυρία Ευθυμίου εξήγησε ότι η γενιά των 30ρηδων βίωσε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τώρα έχοντας πλέον συμπληρώσει μια ακόμα δεκαετία ζωής βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικά για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας είπε ότι «δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας αλλα εξάρτησης, αρα πρέπει να βάλουμε εχέγγυα για τους εργαζόμενους σε τυχόν κακοβουλες προθέσεις των εργοδοτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα υποστήριξε πως δεν πρέπει οι ατομικές συμβάσεις να υπερκεράσουν τις συλλογικές ενώ για το «θεμελιώδες δικαίωμα της επαναπρόσληψης» είπε πως «πρέπει να προσέξουμε πραγματικά μην καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στο όνομα μιας πρόσθετης αποζημίωσης». Τέλος τόνισε ότι πως για την εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας απαιτούνται διπλάσιες προσλήψεις.