Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Ζ.Ράπτη: «Εμβολιασμένοι με μία δόση θεωρούνται ως ανεμβολίαστοι – Σύντομα οι αποφάσεις για τους 15χρονους»

Ζ.Ράπτη: «Εμβολιασμένοι με μία δόση θεωρούνται ως ανεμβολίαστοι – Σύντομα οι αποφάσεις για τους 15χρονους»

Η υφυπουργός Υγείας, υπεύθυνη για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, έδωσε διευκρινίσεις από αναφορικά με τα νέα μέτρα και τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ μίλησε και για τους εμβολιασμούς των ανηλίκων άνω των 15 ετών, λέγοντας πως σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός επεσήμανε πως είμαστε εν αναμονή αποφάσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Ερωτώμενη σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τους πολίτες που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως είπε, ειδικότερα, όσοι έχουν κάνει μόνο μία δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι και κατά συνέπεια το όποια μέτρα ανά περίπτωση, ισχύουν και για αυτούς.

Σχετικά με την κριτική που εκφράζεται κατά της κυβέρνηση για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον, επεσήμανε πως κάνει πρεμιέρα από τις 6 Ιουλίου, με κινητές ομάδες εμβολιασμού και τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε δυο λόγους, είπε και εξήγησε: Αφενός ότι αρχικά είχαμε στη διάθεση μόνο το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ήθελε ειδικές συνθήκες φύλαξης σε βαθιά ψύξη και αφετέρου γιατί θα έπρεπε να προηγηθούν στον εμβολιασμό, ειδικές κατηγορίες πληθυσμού οι οποίες μεταξύ άλλων ήταν πιο ευάλωτες γιατί κινούνταν σε αντίθεση με όσους παραμένουν μέσα στο σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.