ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Γεωργιάδης: «Διαγράφονται τα πρόστιμα σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιάστηκαν για τον Covid»!

«Τείνουμε κλάδο ελαίας, δεν έπρεπε να γίνει με το ζόρι» ομολόγησε ο υπουργός Υγείας

Α.Γεωργιάδης: «Διαγράφονται τα πρόστιμα σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιάστηκαν για τον Covid»!

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε πριν από λίγο ότι μαζί με την υφυπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκαν την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Παραδέχτηκε μάλιστα πως «δεν έπρεπε να γίνει με το ζόρι».

Βέβαια πίσω από την ομολογία αυτή πως η κυβέρνηση παραβίασε τα δικαιώματα των πολιτών κρύβονται υστερόβουλες σκέψεις.

Αυτό που φαίνεται από την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα καμπάνια για ενίσχυση του εμβολιασμού κατά της Covid-19 αλλά θα πρέπει να «θάψει» το «τσεκούρι του πολέμου» όχι μόνο κατά όσων δεν εμβολιάστηκαν αλλά και όσων το έπραξαν υπό καθεστώς εκβιασμού και είναι θυμωμένοι από τότε καθώς θεωρούν πως έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο, με ένα επί της ουσίας πειραματικό εμβόλιο.

«Εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση και έγινε δεκτό το αίτημά μας, τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να διαγράψουμε τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που είχαν μπει την εποχή της πανδημίας.

Τείνουμε κλάδο ελαίας, το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε και πρέπει το μήνυμα να φτάσει παντού» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «δεν είμαστε στην εποχή της πανδημίας, ο ιός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να ζήσουμε χωρίς τον ιό αυτό. Να μάθουμε να συμβιώνουμε και ο ετήσιος εμβολιασμός ιδιαίτερα των ευάλωτων, όπως κάνουμε με τη γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα».

Ο υπουργός Υγείας έκανε, ακόμη, αναφορά σε μια νέα καμπάνια ενημέρωσης προς τον πληθυσμό, αλλά και προσπάθειες να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη σε δομές, ακόμη και σε φαρμακεία.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό.

Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ενημέρωση για την COVID-19 και τις ιώσεις.

«Το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.