
Σε μια αποκαλυπτική και ιδιαίτερα κυνική τοποθέτηση, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι τα χρέη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, είναι πρακτικά μη ανακτήσιμα και ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά:
«Στην πραγματικότητα τα χρέη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν ποτέ να πληρωθούν. Μπορούν μόνο να αυξάνονται. Γιατί; Η ΝΔ παίρνει κάθε χρόνο επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ και τα τοκοχρεολύσιά της είναι 20 εκατ. ευρώ. Μπορεί να πληρωθεί ποτέ αυτό;»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο υπουργός έκανε σαφές ότι ενώ οι πολίτες πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, τα κόμματα εξουσίας λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες.
Όπως σημείωσε, τα χρέη αυτά δεν πρόκειται να εξοφληθούν, αλλά θα συνεχίσουν να «φουσκώνουν» και ενώ τα κόμματα λαμβάνουν σημαντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
«Οικονομικά τα διαλύσαμε όλα μέσα στα κόμματά μας»
Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο την πραγματικότητα που περιγράφει ο ίδιος: Κανείς δεν πήγε φυλακή για τα χρέη των κομμάτων.
Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι μόνιμα εξαρτημένα από το τραπεζικό σύστημα.
Και όμως, όπως ειρωνικά σχολιάζεται, αυτά ακριβώς τα κόμματα καλούνται να «σώσουν» και να «ξαναχτίσουν» την ελληνική οικονομία.Η τοποθέτηση Γεωργιάδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με πολλούς να την χαρακτηρίζουν ως «κυνική παραδοχή» ενός υπουργού της κυβέρνησης που ουσιαστικά ομολογεί ότι το πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά: ένα για τον πολίτη και ένα για τα ίδια τα κόμματα εξουσίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.