ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Σκέρτσος για γερμανικές αποζημιώσεις: «Το θέμα αφορά το παρελθόν – Να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω»!

«Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος»!

Α.Σκέρτσος για γερμανικές αποζημιώσεις: «Το θέμα αφορά το παρελθόν – Να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω»!

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων για την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, είπε ότι το θέμα «αφορά το παρελθόν» και «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»!

«Αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον», σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος προσθέτοντας: «Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος».

Φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή ο οικοδεσπότης αναφέρθηκε στο βιβλίο «Γιαβόλ» του Γ. Χαρβαλιά (τον οποίο πρόσφατα φιλοξένησε στην εκπομπή του Black Monday ο Τάσος Γκουριώτης στην τηλεόραση του Pronews) για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ.

Διαχρονικά ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν έχει απεμπολίσει αυτό το δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει και με άλλες χώρες. Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία 1,3 τρις ευρώ.

Το ερώτημα που τέθηκε στον Άκη Σκέρτσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις ήταν:

«Γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήρθε σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης – να έχουμε μια ομόφωνη απόφαση στη Βουλή – και να πούμε ότι πάμε να το διεκδικήσουμε».

Για να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι το θέμα για την Ελλάδα σήμερα δεν είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά «η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον», όπως είπε.

Ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις γερμανικές αποζημιώσεις:

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον.

Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.

Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και, προφανώς, χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη – με υπεύθυνο πατριωτισμό – μια πιο ισχυρή Ελλάδα».

«Καταλαβαίνω από την απάντησή σας ότι δεν πρέπει να περιμένουν κάποια σχετική κίνηση», ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση αναμένεται να αντιδράσουν ισχυροί παράγοντες της ΝΔ, όπως ο Κ.Καραμανλής και ο Α. Σαμαράς οι οποίοι ακόμη και πρόσφατα με τις ομιλίες τους για την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου έθεσαν τα εθνικά θέματα στην πρώτη γραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.