ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Τσίπρας για παρακολούθηση Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου: «Αν ήταν νόμιμη γιατί τον ανανεώσατε;»

«Όταν έρθουμε στην εξουσία θα ελέγξουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράψατε»

Α.Τσίπρας για παρακολούθηση Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου: «Αν ήταν νόμιμη γιατί τον ανανεώσατε;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε ειδικότερα και στην παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου.

«Αν είναι νόμιμες και ορθώς γίνανε, αν ορθώς και νομίμως για λόγο εθνικής ασφάλειας παρακολουθείτο επί δύο συναπτά έτη ΑΓΕΕΘΑ, ο κ. Φλώρος, τότε γιατί πριν λίγες ημέρες ανανεώθηκε η θητεία του;» διερωτήθηκε.

«Ή η παρακολούθηση ήταν νόμιμη και ορθή γιατί ο Αρχηγός ήταν ύποπτος κατασκοπίας, γιατί αυτός είναι ο μόνος λόγος εθνικής ασφάλειας σε αυτή τη περίπτωση και άρα θα έπρεπε να έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, ή η παρακολούθηση είναι παράνομη και ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Τρίτη ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει.

Εδώ δε μπορείτε να παίζετε. Με την εθνική ασφάλεια δε μπορεί κανείς να παίζει. Και να σταματήσετε επιτέλους να μας πουλάτε διαρκώς ανέξοδο πατριωτισμό. Πόσο πατριωτικό είναι να παρακολουθείτε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, σας ρωτώ. Ποιος δημιουργεί έλλειμμα εμπιστοσύνης στις Ένοπλες δυνάμεις; Εμείς που σας ρωτάμε ή εσείς που τα έχετε ισοπεδώσει όλα; Και έχετε και το θράσος να καταφεύγετε σε πατριωτικές κορώνες για να καλύψετε άνομες πράξεις.

Πείτε μας λοιπόν, ακούγατε τον κ. Φλώρο, με διάταξη υπογεγραμμένη από την κ. Βλάχου για λόγους εθνικής ασφαλείας, επειδή ήταν ύποπτος ή για να τον έχετε στο χέρι, να το εκβιάζετε; Μήπως είχε άποψη που δεν ήταν πάντοτε ίδια με αυτή της πολιτικής ηγεσίας;

Γιατί παρακολουθούσατε επί δυο χρόνια τον Αρχηγό του ΓΕΣ; Μήπως και αυτός είχε άποψη για το πρότζεκτ του εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης που προωθείτε; Γιατί παρακολουθούσατε τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Γιατί; Τον κ. Θεόδωρο Λάγιο γιατί τον παρακολουθούσατε;

Γιατί ο κ. Λάγιος αμέσως μετά την υπογραφή των πρώτων Ραφάλ απομακρύνθηκε; Και που μετακινήθηκε;

Γιατί δημιουργήθηκε ειδική θέση για τον αντιπτέραρχο Λάγιο στο εξωτερικό; Σύμβουλος του υπουργείου σε θέματα Ευρωπαϊκών αμυντικών προμηθειών, με συνολική αμοιβή 10 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή τριπλάσια από το μισθό του εδώ.

Αμέσως μόλις υπέγραψε. Ερωτήματα θέτω. Γιατί παρακολουθούσατε και τον αντικαταστάτη του, τον κ. Αλεξόπουλο; Ήταν και αυτός κατάσκοπος, ή μήπως επειδή ενοχλούσε που πίεζε εγγράφως τους Γάλλους να δώσουν προγράμματα συμπαραγωγής στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες; Θα δώσετε απαντήσεις; Η νομίζετε ότι θα κρύβεστε πίσω από το μανδύα του πατριωτισμού;

Σε τριάμισι χρόνια έχετε υπογράψει συμβάσεις 14-15 δις για εξοπλιστικά προγράμματα, δεσμεύοντας τη χώρα για δεκαετίες. Κάποια από αυτά αναγκαία, κάποια άλλα χωρίς καν να υπάρχει αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας και κάποια σε πρωτοφανή και εξόφθαλμη, σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση. Για το αεροπορικό κέντρο της Καλαμάτας, τριπλασιάσατε σχεδόν το κόστος που σχεδίαζε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως προχωρήσατε σε αυτές τις συμβάσεις των 14-15 δις χωρίς πρόβλεψη να πάει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική πολεμική βιομηχανία. Ούτε μια θέση εργασίας στην Ελλάδα. Όλες στη Γαλλία.

Και κάθε φορά που τολμούσαμε να σας ασκούμε κριτική ζητώντας διαφάνεια στις εξοπλιστικές δαπάνες, μας επιτίθεστε με ανοίκειο τρόπο. Μόνο προδότες δε μας λέτε. Και να που ο Θεός αγαπάει το κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Εσείς η πατριώτες. Εσείς που έχετε κορώνα στο κεφάλι σας τις Ένοπλες δυνάμεις. Τους παρακολουθούσατε. Γιατί;

Τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα; Και επειδή σας αρέσουν οι συγκρίσεις: Ας θυμάστε ότι ο Τσοχατζόπουλος, που κατέληξε όπως κατέληξε, είχε υπογράψει σε 6 χρόνια συμβάσεις 8 δις, με σημερινές τιμές. Εσείς έχετε υπογράψει σε τρισιμισι χρόνια 15 δις. Και την ίδια ώρα ακούγατε τους στρατηγούς και τους επικεφαλής των εξοπλισμών.

Και δε δίνετε καμία απάντηση στο όνομα της πατρίδας και του πατριωτισμού. Τι να φανταστεί κανείς; Σας το λέω λοιπόν για να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες. Μαθήματα πατριωτισμού εσείς κύριε Μητσοτάκη στη δημοκρατική παράταξη δε θα κάνετε ξανά. Ως εδώ με την υποκρισία. Ως εδώ με την πατριδοκαπηλία. Όχι σε μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και δεύτερον, σας το λέω να το ακούσετε, ούτε ένα ευρώ δε θα μείνει χωρίς έλεγχο. Θα ερευνήσουμε μια – μια όλες τις αποφάσεις και τις ροές χρήματος. Με τα λεφτά του ελληνικού λαού για την άμυνα της χώρας, δε θα παίζουμε παιχνίδια. Τελεία και παύλα.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.