Άρση της ασυλίας του Α.Πάτση αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας (upd)

Η Ολομέλεια της Βουλής, θα αποφανθεί επί του θέματος, το επόμενο διάστημα

Άρση της ασυλίας του Α.Πάτση αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 15:47). Την άρση ασυλίας του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Το αίτημα που διαβίβασε ο αρμόδιος εισαγγελέας, Χαράλαμπος Τζώνης, ζητά την άδεια του κοινοβουλίου προκειμένου να ασκήσει δίωξη για τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ’ εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.

Αν τελικά αρθεί, όπως αναμένεται, η βουλευτική ασυλία του Α.Πάτση, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ο βουλευτής θα κληθεί σε απολογία από τον αρμόδιο εφέτη.

Στις αρχές Νοεμβρίου η επιτροπή «πόθεν έσχες» έστειλε, με μεγάλη καθυστέρηση 3,5 ετών, τον φάκελό του στον εισαγγελέα, ενώ διατάχθηκε η πλήρης άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.