ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου από την Ελένη Τουλουπάκη

«Η δημοσιότητα είναι συνταγματική αρχή» τόνισε ο δικηγόρος της

Αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου από την Ελένη Τουλουπάκη

Να υπάρξει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε με αίτημά της η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

«Η δημοσιότητα είναι συνταγματική αρχή. Δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα του κατηγορουμένου αλλά σοβαρό λειτουργικό στοιχείο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που υπερισχύει όλων, αυτός που μπορεί να δει, να ελέγξει και να βγάλει τα συμπεράσματά του», σημείωσε ο δικηγόρος της κ. Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι για την τηλεοπτική μετάδοση της δίκης απαιτούνται η συναίνεση του εισαγγελέα και των διαδίκων και να συντρέχει ουσιώδες δημόσιο συμφέρον.

«Δεν τίθεται θέμα ότι υπάρχει αναμφίβολα ουσιώδες δημόσιο συμφέρον στη δίκη αυτή», τόνισε ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, καταλήγοντας στο ότι η εντολέας του δε φοβάται την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και δε θα πρέπει να τη φοβάται και το δικαστήριο.

Με το αίτημα συντάχθηκε και η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος μάλιστα έλαβε το λόγο και είπε: «Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την αποβολή της πρώην εισαγγελέως και μάρτυρα στη δίκη, Γεωργίας Τσατάνη, από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.