ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόεδρος της Sikorsky Paul Lemmo: «Η Ελλάδα ζήτησε επειγόντως 49 μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Black Hawk»

Πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα τα ελικόπτερα που «πνίγηκαν»

Πρόεδρος της Sikorsky Paul Lemmo: «Η Ελλάδα ζήτησε επειγόντως 49 μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Black Hawk»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Sikorsky Paul Lemmo, η Ελλάδα έχει υποβάλλει αίτημα για επείγουσα αγορά 49 ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk.

Μία αγορά που γίνεται ακόμα επιτακτικότερη μετά την καταστροφή των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρείας κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της Έκθεσης Αμυντικού Υλικού «AUSA 2023» που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ είπε πως: «Η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα για την αγορά 49 ελικοπτέρων τύπου UH-60 Black Hawk προκειμένου να αντικαταστήσει τον στόλο των παλαιότερων ελικοπτέρων τύπου UH-1 Huey που διαθέτει».

Ο Paul Lemmo, ο οποίος συμμετέχει στην Έκθεση «Association of the US Army – AUSA 2023» τόνισε ότι η ελληνική πλευρά ξεκίνησε την διαδικασία για την προμήθεια των προηγμένων ελικοπτέρων τύπου Black Hawk τον περασμένο Απρίλιο και στη συνέχεια πρόσθεσε πως η αμερικανική ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια (DSCA) εξετάζει επί του παρόντος το ελληνικό αίτημα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Sikorsky

Στο σημείο αυτό, το Flight Global υποστηρίζει πως η Sikorsky, θυγατρική εταιρεία της Lockheed Martin, επιβεβαίωσε, μετά από σχετικό ερώτημα, πως η Ελλάδα επιθυμεί την απόκτηση των ελικοπτέρων τύπου UH-60 Black Hawk μέσω του προγράμματος Ξένων Στρατιωτικών Πωλήσεων (FMS) και όχι μέσω απευθείας συμφωνίας με την εταιρεία που κατασκευάζει και εμπορεύεται τα ελικόπτερα.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Sikorsky διευκρίνισε ότι υπάρχει μια αναμονή περίπου τριών ετών από την υπογραφή των οριστικών συμβάσεων μέχρι την παράδοση της πρώτης «παρτίδας» ελικοπτέρων τύπου Black Hawk, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό εξαρτάται από την ειδική διαμόρφωση του ελικοπτέρου που επιθυμούν. Ανάλογα με την έκδοση, μερικές φορές μπορούμε να επισπεύσουμε την διαδικασία παράδοσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα 31 ελικόπτερα προορίζονται για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς, άλλα 4 θα διατεθούν στη Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και τα υπόλοιπα 14 ελικόπτερα θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.