Αλέξης Γεωργούλης: Με ποια ποινή κινδυνεύει αν κριθεί ένοχος για βιασμό και ξυλοδαρμό

Η Ελένη Χρονοπούλου τον κατήγγειλε για «βιασμό και ξυλοδαρμό»

Αλέξης Γεωργούλης: Με ποια ποινή κινδυνεύει αν κριθεί ένοχος για βιασμό και ξυλοδαρμό

Τις τελευταίες ημέρες, στο προσκήνιο έχει βρεθεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος, καταγγέλθηκε από την Ελένη Χρονοπούλου δικηγόρο με ενεργή πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για βιασμό και κακοποιητική συμπεριφορά.

Ωστόσο, αν ο κ.Γεωργούλης κριθεί ένοχος για βιασμό, η ενδεχόμενη ποινή είναι τα 10 χρόνια και τα οποία και εκτίονται.

Όμως, αξίζει να σημειωθεί πως ο ευρωβουλευτής είχε πολύμηνη ερωτική σχέση με Ελένη Χρονοπούλου όταν και την διέκοψε για να συνάψει μία καινούρια σχέση με μία Ιταλίδα.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», έγραψε η Ελένη Χρονοπούλου στην πρώτη της ανάρτηση μετά την διαρροή του ονόματός της, που ακολούθησε την είδηση του αιτήματος για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερη γυναίκα που είναι έτοιμη να καταθέσει.

Οι φήμες…

Ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες σημειώνουν πως έχει διακινηθεί στο παρελθόν η φήμη για ακόμη μια περίπτωση κακοποίησης με δράστη τον πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ήθελαν να έχει υποστεί κακοποίηση μια γυναίκα που υπήρξε ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, με το φερόμενο θύμα να μην έχει απευθυνθεί ωστόσο στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πλέον προτίθεται να προχωρήσει σε επίσημη και επώνυμη καταγγελία του συμβάντος στις Αρχές.

Όπως σχολιάζουν έμπειροι νομικοί των Βρυξελλών, «η καθυστέρηση της βελγικής δικαιοσύνης για την υπόθεση Γεωργούλη είναι ανεξήγητη».

«Η διάρκεια της έρευνας της δικαστικής είναι πολύ μεγάλη, ασυνήθης για τα βελγικά δεδομένα. Δεν έχω απάντηση γιατί κράτησε 3 χρόνια και δεν είναι λογικό», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος στο Βέλγιο, Νίκος Κορογιαννάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε ακόμα πολύ στο σκοτάδι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.