ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε ΕΣΗΕΑ για αντιδεολογική συμπεριφορά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του Διευθυντή Σύνταξης

Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε ΕΣΗΕΑ για αντιδεολογική συμπεριφορά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του Διευθυντή Σύνταξης

Μετά από δυόμιση μήνες από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για το οποίο ο Διευθυντής Σύνταξης κ . Βαγγέλης Λιαλιούτης αρνήθηκε να δημοσιεύσει απάντηση του ΑΚΚΕΛ, ούτε να δώσει εγγράφως την άρνησή του, το ΑΚΚΕΛ απέστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ ζητώντας τους να τοποθετηθούν:

—————————– Το κείμενο της επιστολής —————————–

ΠΡΟΣ: Διοικητικό Συμβούλιο και Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ

ΣΧΕΤ.: Αντιδεολογική συμπεριφορά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του Διευθυντή Σύνταξης κ. Βαγγέλη Λιαλιούτη

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. και των Π.Σ.,

Το πολιτικό κόμμα ΑΚΚΕΛ επικοινωνεί μαζί σας ώστε να δοθεί λύση σε ένα θέμα για το οποίο ο κ. Βαγγέλης Λιαλιούτης, Δ/ντής Σύνταξης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αρνήθηκε να δημοσιεύσει απάντησή μας για την ανταπόκριση στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 15-16 Μαΐου 2021 του Κώστα Ονισένκο από το Κίεβο με τίτλο «Όταν ο Πούτιν ήθελε να “διεισδύσει” στην Ελλάδα».

Μετά από πολλές προσπάθειες κατορθώσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του και στις 20 Μαΐου στείλαμε αναλυτική απάντηση ζητώντας έστω μία περίληψή της να δημοσιευτεί στην εφημερίδα και η υπόλοιπη στο διαδίκτυο.

Λόγω του ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πλευρά της εφημερίδας είτε εντύπως είτε ηλεκτρονικώς, με αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας κατορθώσαμε πάλι να μιλήσουμε μαζί του και να προτείνουμε να στείλουμε εμείς μία περίληψη σε περίπτωση που δεν προλάβαιναν οι ίδιοι να την συντάξουν, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, όπως και έγινε στις 27 Μαΐου.

Τα ίδια φαινόμενα συνέβησαν και μετά από την αποστολή της περίληψης χωρίς καμία δημοσίευση και μετά από πολλές προσπάθειες πάλι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του μάς είπε ότι δεν θα δημοσιεύσουν την απάντησή μας, διότι “έχει κάποια σημεία τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά”. Του απαντήσαμε το αυτονόητο, που όφειλε να το γνωρίζει, ότι αν κάποιοι θεωρήσουν προσβλητικά τα περιεχόμενα ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ απάντησης αυτό δεν επηρεάζει την εφημερίδα αλλά εμάς και εκείνους, ενώ δεν μας είχε διευκρινίσει τί προσβλητικό είχε και σε ποιους αναφερόταν. Δεν μας απάντησε σε αυτό και επέμεινε στη μη δημοσίευση και τότε εμείς ζητήσαμε αυτήν την απάντησή τους για τη μη δημοσίευση με τον λόγο που μας έδωσε να μας στείλει και εγγράφως δεδομένου ότι και εμείς εγγράφως έχουμε στείλει την επιστολή μας.

Μέχρι σήμερα (δυόμιση μήνες από την δημοσίευση) δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τον κ. Βαγγέλη Λιαλιούτη, Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ που να μας γράφει ότι ΔΕΝ θα δημοσιεύσει την απάντησή μας.

Σάς στέλνουμε την επιστολή μας και την περίληψη σε ξεχωριστά αρχεία.

Η περίληψη της επιστολής που στάλθηκε στις 27/5/2021 είναι η ακόλουθη:

Κύριε διευθυντά,

Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 15-16 Μαΐου 2021 δημοσιεύσατε ανταπόκριση του Κώστα Ονισένκο από το Κίεβο με τίτλο «Όταν ο Πούτιν ήθελε να “διεισδύσει” στην Ελλάδα». Η ανταπόκριση περιστρεφόταν γύρω από ομιλία του περιβόητου ολιγάρχη της “Συμμορίας Γιέλτσιν”, Μιχαήλ Χοντορκόφσκυ, σε Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ξένες παρεμβάσεις και παραπληροφόρηση (INGE). Η ανταπόκριση φωτογραφίζει και το ΑΚΚΕΛ και έρχεται την περίοδο που το καθεστώς Μητσοτάκη προωθεί για ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας που περιλαμβάνει η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα αν με κυνήγι μαγισσών και διχασμό το καθεστώς προσπαθεί να εκβιάσει τους βουλευτές ότι αν δεν ψηφίσουν τα σκοπιανά μνημόνια, θα φάνε λάσπη ως «πράκτορες των Ρώσων» όπως επιχειρεί η ανταπόκριση ανασύροντας παλιές λασπολογίες και φυσικά πάντοτε ΧΩΡΙΣ στοιχεία.

Ο ανταποκριτής σας από την αρχή ξεπλένει τον Χοντορκόφσκυ από το κατάμαυρο παρελθόν (και παρόν) του, χαρακτηρίζοντάς τον «πρώην ολιγάρχη»! Στη συνέχεια παραθέτει τμήμα όσων είπε, τα οποία είναι τα ίδια του 2018 αλλά αναμασημένα για να υπενθυμίζουν στους βουλευτές και άλλους τι θα πάθουν αν αντιδράσουν στην ψήφιση των μνημονίων των Πρεσπών.

Ο ανταποκριτής σας παρουσίασε μία εξαιρετικά μονομερή άποψη της συνεδρίασης της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ παρουσίασε ως πραγματικό γεγονός την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας (όπως την βλέπει) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, χωρίς όμως απολύτως κανένα στοιχείο, απολύτως καμία απόδειξη και απλώς αναμασώντας τη λασπολογία του Ιουλίου 2018, με την οποία το κόμμα μας ΑΚΚΕΛ είχε λασπολογηθεί ως εξαρτώμενο από ρωσικούς κυβερνητικούς κύκλους.

Με το άρθρο που δημοσιεύσατε, στοχοποιήσατε ακόμη περισσότερο το ΑΚΚΕΛ. Ο ανταποκριτής σας φέρεται σε παλαιότερα έγγραφα από τις διαρροές DCleaks (και με τη μετέπειτα συμπεριφορά του συμπεριλαμβανομένης και της εν λόγω ανταπόκρισης) να εμπλέκεται και συνεργάζεται από το 2015 σε/με κύκλωμα αμερικανικών παρεμβάσεων μέσω παρακρατικής ΜΚΟ του George Soros (την OSIFE) κατά της Ελλάδας, με εμπλοκή συμβούλου του Τσίπρα και «οικολόγο» καθηγητή του Τρεμόπουλου, για να παρουσιάσουν ως δημοκρατικό το πραξικόπημα που έγινε στην Ουκρανία και ότι επακολούθησε από αυτό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κατασκευάστηκαν ΟΛΑ όσα κορυφώθηκαν ως λάσπη στον ανεμιστήρα τον Ιούλιο του 2018 και συνεχίζονται. Ακόμη και σήμερα αυτό προωθούν: ότι όσοι αντιδρούν κατά των Σκοπίων ή της αμερικανοεγγλέζικης επέμβασης, «τα πήραν» από τον Πούτιν.

Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Όπως είναι ξεκάθαρο στο κείμενο αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα γεγονότα και κάνουμε τις δικές μας πολιτικές αξιολογήσεις με βάση αυτά τα γεγονότα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το κείμενο είναι κείμενο του ελληνικού πολιτικού κόμματος ΑΚΚΕΛ το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα με βάση την υποχρέωση κάθε εφημερίδας τόσο για πολυφωνία όσο και για διόρθωση-διευκρίνηση σε παλαιότερα δημοσιεύματα. Σε καμία περίπτωση δεν διακινδυνεύει τόσο προσωπικά ο διευθυντής όσο και η εφημερίδα με τη δημοσίευση της επιστολής να δημιουργήσει βάση για δίωξη εναντίον τους. Εκτός φυσικά αν υπάρχουν κάποιοι δικομανείς οι οποίοι χωρίς καμία βάση κινούνται νομικά εναντίον άλλων αλλά αυτοί μπορεί να κινηθούν για οποιοδήποτε άλλο δημοσίευμα.

Κρίνουμε αντιδεοντολογική και προσβλητική τη συμπεριφορά του κ. Λιαλιούτη. Από την ΕΣΗΕΑ ζητούμε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν όντως υπάρχει αντικειμενικός και βάσιμος λόγος για διώξεις σε μία εφημερίδα που δημοσίευσε μία απάντηση σε προηγούμενο δημοσίευμα, στην οποία (απάντηση) κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι το τρίτο μέρος (στην περίπτωσή μας το ΑΚΚΕΛ) περιλαμβάνει στοιχεία προσβλητικά, συκοφαντικά κλπ. Επίσης ζητούμε από την ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί για τη σημασία και την αξία που έχει μία απάντηση σε προηγούμενο δημοσίευμα σε σχέση με τον οποιοδήποτε γενικό κίνδυνο του προαναφερθέντως τύπου. Τέλος, ζητούμε από την ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί σχετικά με το αν σκοπεύει να διερευνήσει αναλυτικά το θέμα της δράσης από το 2015 και των επιπτώσεων από την δράση των παρακρατικών ΜΚΟ Open Society (OSIFE) των ΗΠΑ και Integrity Initiative της Βρετανίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμπλοκή ατόμων που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ και λειτουργούν ως δημοσιογράφοι, αλλά ακόμη και σε άλλα τα οποία μπορεί να είναι μέλη άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων της ΠΟΕΣΥ. Το ΑΚΚΕΛ έχει δημοσιεύσει αρκετό σχετικό υλικό και μπορεί να παραθέσει, στα πλαίσια μιας τέτοιας έρευνας, επιπλέον υλικό ώστε να ριχτεί φως στα πλοκάμια αυτών των παρακρατικών οργανώσεων στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό.

Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.