ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

ΑΚΚΕΛ: Το Βατικανό παρεμβαίνει πάλι με την επίσκεψη του Πάπα υπέρ του ΓΑΠ και για τους διακινητές λαθρομεταναστών;

ΑΚΚΕΛ: Το Βατικανό παρεμβαίνει πάλι με την επίσκεψη του Πάπα υπέρ του ΓΑΠ και για τους διακινητές λαθρομεταναστών;

Το ΑΚΚΕΛ φωτίζει μία σκοτεινή και ταυτόχρονα ζωτικής σημασίας πλευρά της σημερινής κρίσης με τον κορονοϊό ως αδιάρρηκτη συνέχεια της κρίσης των Μνημονίων και του λαθρομεταναστευτικού (που συνεχίζονται και σήμερα). Έχει σχέση με το Βατικανό και τον Πάπα, ο οποίος ετοιμάζεται να επισκεφθεί νησιά με λαθρομετανάστες εκτός από την επίβλεψη της βατικανοποίησης που ξεκίνησε στην εκκλησιαστική διοίκηση από τα κυκλώματα πέριξ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, αλλά και μέσα στο Φανάρι και αλλού.

Από το ΑΚΚΕΛ είχαμε αναφερθεί πριν από δύο χρόνια στις παρεμβάσεις του κράτους του Βατικανού, μέσω της Ιεραρχίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με πρώτο «χτύπημα» κατά της Ελλάδας στις εκλογές του 2009 για να επιβληθεί το φύτεμα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Η διοίκηση στην Ελλαδική Εκκλησία, προεξάρχοντος του Αθηνών Ιερωνύμου και του στενού κύκλου του, συμπιέστηκε σε αυτή την κατεύθυνση ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ. Τα Μνημόνια και ο σημερινός κορονοναζισμός ωθήθηκαν και από αυτά στην ίδια κατεύθυνση της υπόσκαψης της Ορθόδοξης Ελλάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι το κράτος του Βατικανού αποτελεί διαχρονικό «Ναζιστικό μαγαζάκι του τρόμου» διότι χωρίς την βοήθειά του δεν θα είχαν διασωθεί (κυρίως στη Λατινική Αμερική) χιλιάδες ναζιστικά καθάρματα, εγκληματίες και ΣΙΑ. Σήμερα προσπαθούν όλοι να εξαργυρώσουν.

Το ΑΚΚΕΛ υπενθυμίζει τα παλιά για να ξεκαθαρίσουν τα σημερινά

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2009, περίπου 10 ημέρες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου που ανέβασαν στην εξουσία την προδοτική συμμορία του Γιώργου Παπανδρέου για να φέρει την Κατοχή των Μνημονίων, έγινε ένα γεγονός το οποίο μάς επηρεάζει μέχρι σήμερα και συγκαλύφθηκε καλά.

Φαίνεται όμως επίσης ότι «έδωσε γραμμή» και αποτέλεσε τον άξονα, γύρω από τον οποίο συμπιέστηκε η διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για να ευθυγραμμιστεί, όπως την βλέπουμε σήμερα, να ακολουθεί την εκάστοτε επίορκη και διεφθαρμένη κυβέρνηση, αντί να την ξετινάζει στον έλεγχο, σύμφωνα με το πρότυπο του Ιωάννη του Προδρόμου όπως αυτός έκανε στον Ηρώδη Αντίπατρο, την Ηρωδιάδα και την Σαλώμη.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 η ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (με προτροπή βεβαίως του Κράτους του Βατικανού) ξεπέρασε τα όρια, με πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση για επηρεασμό των Ρωμαιοκαθολικών ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές, κατά την προεκλογική περίοδο. Με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας στην Ελλάδα (ΙΣΚΙΕ) προς τους πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η ανακοίνωση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της http://www.cen.gr/index.php/catholic-bishops-conference/letters/32——-2009 . Ο διακομιστής-server του cen.gr φαίνεται να βρίσκεται στην … Ινδία την ημέρα της δημοσίευσης, ενώ σήμερα στην Γερμανία!!! Σε αυτή την ανακοίνωση η ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπαγορεύει ξεκάθαρα τα κριτήρια τα οποία λέει στους Ρωμαιοκαθολικούς να χρησιμοποιήσουν για να ψηφίσουν υποψηφίους και κόμματα που έχουν συγκεκριμένα προγράμματα διακυβέρνησης, τα οποία όμως φωτογραφίζουν και ευνοούν ξεκάθαρα τον γνωστό «εκσυγχρονιστικό» χώρο του ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑ και κάποιων ΝΔούλων (που σήμερα κυβερνούν με τον Μητσοτάκη). Ένας Ορθόδοξος ιερέας ή Μητροπολίτης να έκανε κάτι ανάλογο και θα είχαν ξεσηκωθεί όλοι οι «δημοκράτες και ΣΙΑ».

Το Βατικανό όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της εκλογής αυτών που μας έβαλαν στα Μνημόνια με δόλο και ψεύδη και ταυτόχρονα γεμίζουν τα νησιά και όλη την Ελλάδα με ισλαμιστές αλλοδαπούς, ενώ διχάζουν τους Έλληνες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κλπ.

Πέρα από την τυπική ωραία φρασεολογία των δημοσίων ανακοινώσεων, ξεχωρίζουν κάποια σημεία. Παραθέτονται συγκεκριμένα αποσπάσματα της ανακοίνωσης:

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 24/9/2009

Προς Το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος,

Αυτή η συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Χώρας μας θα συμβάλει τα μέγιστα, κάθε φορά που επιλέγουμε με την ψήφο μας τόσο τα προγράμματα διακυβέρνησης, όσο και τους υποψηφίους που προτίθενται:

– Να σέβονται και να εξασφαλίζουν ανθρώπινη συμπεριφορά και νομοθετική εγγύηση παραμονής και εργασίας στους μετανάστες αδελφούς μας που επιλέγουν να ζήσουν νόμιμα στην πατρίδα μας, αναζητώντας την επιβίωση τους μέσα σε ένα Κράτος που εξασφαλίζει τις ηθικές αξίες και τον πολιτισμό της αγάπης.

– Να εξασφαλίσουν στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος το αυτονόητο: την ισοπολιτεία και την αναγνώριση της νομικής προσωπικότητας των κατά το Κανονικό Δίκαιο θεσμών της, όπως εξασφαλίζεται σε όλα τα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να δοθεί δηλαδή και στους Έλληνες Καθολικούς πολίτες αυτό, που πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας, ζητά η Πατρίδα μας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Τουρκίας.

Ζητείστε από τους υποψηφίους, αν είναι διατεθειμένοι να προωθήσουν θετικά την επίλυση ειδικά αυτού του σοβαρού προβλήματος, που απασχολεί τόσα χρόνια την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος.

Αν ναι, τότε επιλέξτε εκείνους που, κατά τη συνείδησή σας, είναι έτοιμοι από τις 5 Οκτωβρίου 2009, βασισμένοι στις ευαγγελικές αρχές και στο δημοκρατικό πνεύμα, να μην κάνουν διαχωρισμό δογμάτων, χρωμάτων και κομμάτων, αλλά να εξασφαλίσουν σε όλους τους Έλληνες ίσα πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα.

Για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος
+ Φραγκίσκος Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Ο Γραμματέας

+ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Χίου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Ξεχωρίζει κριτήριο που αναφέρεται σε «προγράμματα διακυβέρνησης, όσο και τους υποψηφίους που προτίθενται … να εξασφαλίζουν … και νομοθετική εγγύηση παραμονής και εργασίας στους μετανάστες αδελφούς μας που επιλέγουν να ζήσουν νόμιμα στην πατρίδα μας». Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία (ουσιαστικά το Βατικανό) επιθυμούσε τόσο πολύ από το 2009, ίσως και πιο πριν, να νομιμοποιηθούν τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που οι δουλέμποροι απομυζούν και τα οποία η ελληνική κοινωνία απλώς δεν μπορεί να αντέξει όπως βλέπουμε σήμερα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Ζητάει κάτι το οποίο αποτελεί νομιμοποίηση δραστηριότητας δουλεμπορίου και δεν προσφέρει κανένα πνευματικό όφελος στα θύματα των δουλεμπόρων που ξεριζώνονται από την πατρίδα τους και ουσιαστικά ζητάει κάτι που καταστρέφει μόνιμα την δομή της ελληνικής κοινωνίας, των εργασιακών κατακτήσεων και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το Βατικανό μέσω της Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας στην Ελλάδα παρέχει και την καλύτερη κάλυψη στους δουλεμπόρους διακινητές και στις ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται σαν βδέλλες τους εκτοπισμένους πληθυσμούς.

Αυτή η ανακοίνωση θα ήταν εξαιρετικό διαφημιστικό φυλλάδιο για τα δουλεμπορικά κυκλώματα των διακινητών για να τα δώσουν στα θύματά τους στη Μέση Ανατολή κλπ. Φαίνεται επίσημα το ίδιο το Βατικανό να «ευλογεί» την έλευση λαθρομεταναστών και την παραμονή τους στην Ελλάδα με εργασιακό στάτους.

Προχωρεί ακόμη περισσότερο και παρομοιάζει τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία με τη στάση του τουρκικού καθεστώτος απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο!!! Δεν υπάρχει απολύτως καμία ομοιότητα και αυτό που πετυχαίνει η ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι να δίνει «όπλα» στο τουρκικό ρατσιστικό καθεστώς (που δολοφόνησε Πόντιους και Αρμένιους) για τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κατ’ επέκτασιν της Ελλάδας.

Το τρίτο σημείο που αναδεικνύεται και το οποίο η ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καλύπτει κάτω από νεφελώδη φρασεολογία, είναι το ειδικό νομικό στάτους που επιθυμεί να έχει πέρα από τις διατάξεις των ελληνικών νόμων και του Συντάγματος. Το απόσπασμα «…Να εξασφαλίσουν στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος το αυτονόητο: την ισοπολιτεία και την αναγνώριση της νομικής προσωπικότητας των κατά το Κανονικό Δίκαιο θεσμών της…» ζητάει το πρωτοφανές να αναγνωριστεί και στην Ελλάδα το καθεστώς του Βατικανού που υπάρχει στην Ιταλία, δηλαδή οι θεσμοί του Βατικανού που ισχύουν στην Ιταλία να επιβληθούν στην Ελλάδα (με γεωγραφική περιοχή ελέγχου του κλπ)!!! Και βάζει Έλληνες πολίτες να λειτουργήσουν ως όργανα επιβολής, μεταξύ άλλων και με βουλευτές στρατευμένους προς όφελος του Κράτους του Βατικανού. Αντί να προσαρμοστεί στις υπάρχουσες δυνατότητες νομικής προσωπικότητας που ισχύουν στην Ελλάδα για νομικά πρόσωπα, απαιτεί και εκβιάζει να επιβληθεί ξένο, δικό της καθεστώς πρωτόγνωρο για την Ελλάδα.

Τρεις μήνες μετά από την παρέμβαση του Βατικανού στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας μέσω της δημοσίευσης που αναφέραμε, βλέπουμε την διοίκηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να κάνει κάτι επίσης πρωτοφανές προς αυτή την κατεύθυνση που χάραξε γραμμή το Βατικανό: της υποστήριξης (υποτίθεται) των προσφύγων, μεταναστών κλπ, όπως χαρακτηρίζουν τους εκτοπισμένους πληθυσμούς από την Ασία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Για πρώτη φορά βλέπουμε έναν Αρχιεπίσκοπο (Ιερώνυμο) να συμμετέχει σε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και Υπουργό Εσωτερικών τον γνωστό Ραγκούση σε μία φωτογραφία η οποία ακόμη αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Εκκλησία, που σκανδάλισε και πίκρανε τον κλήρο αλλά και τους λαϊκούς πιστούς: Ένας Αρχιεπίσκοπος (σε πρώτο πλάνο) δίπλα σε πρόσωπα τα οποία και τα ίδια αλλά και η κυβέρνηση την οποία μόλις είχαν σχηματίσει, ξεκίνησαν μία αντίχριστη, αντικοινωνική, μισάνθρωπη επίθεση κατά του ελληνικού λαού με τα Μνημόνια, για να τον κάνουν κιμά μέσα στο κρεοπωλείο της Νέας Τάξης, της Παγκοσμιοποίησης.

Αυτή η φωτογραφία συγκρίνεται με μία πρόσφατη του Αρχιεπισκόπου δίπλα στον ναζί πραξικοπηματία «πρέσβη των ΗΠΑ» Τζέφρυ Πάιατ όταν ο δεύτερος του έδωσε συγχαρητήρια για την αναγνώριση της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας» της Ουκρανίας.

Όπως έγραφε πανηγυρικά τότε η περιβόητη Ελευθεροτυπία (του «Ιού» και ΣΙΑ) στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε (με την διοίκηση της Εκκλησίας να συμμετέχει ως επισφράγιση της συμμόρφωσης;) το νομοσχέδιο που «δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα ή φοιτούν σε ελληνικό σχολείο να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Επίσης δίνεται σε μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ θα μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικοί σύμβουλοι. Σημειώνεται ότι παρών στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τέθηκε επί τάπητος το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των μεταναστών, ενώ με αφορμή την παρουσία του κ. Ιερώνυμου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο της συνεργασίας κράτους- Εκκλησίας”». Ο Αρχιεπίσκοπος δεν εξήγησε τί πνευματική ωφέλεια προσέφερε αυτό.

Το Κράτος του Βατικανού έδωσε την γραμμή και σε τρεις μήνες οι ωφελημένοι ΠΑΣΟΚοι από την ξένη παρέμβαση πακετάρισαν και την διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Μήπως σε αυτήν ακριβώς τη γραμμή εντάσσεται και το γεγονός ότι πρόσφατα ορισμένοι Μητροπολίτες εκτόξευσαν απαράδεκτες και αχαρακτήριστες κατηγορίες εναντίον όσων Ελλήνων αντιστέκονται στον εποικισμό της Ελλάδας από τους εκτοπισμένους που έρχονται από τα βάθη της Ασίας ή τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική; Φυσικά τα φιλοπαπικά και φιλοβατικάνεια αισθήματα τέτοιων Μητροπολιτών είναι γνωστά σε όλους. Τους ενδιαφέρει όμως ότι με αυτό τον τρόπο σκοτώνουν αυτούς τους εκτοπισμένους τόσο πνευματικά όσο και σωματικά ενώ ταυτόχρονα γίνονται χαλί για να πατήσουν πάνω τους τα δουλεμπορικά καθάρματα που έχουν στήσει και λειτουργούν αυτά τα δίκτυα διακίνησης;

Επειδή πριν από 10 χρόνια έδωσε δημοσίως γραμμή το Βατικανό σημαίνει ότι οι Ορθόδοξοι Μητροπολίτες θα υποταχθούν; Μήπως η ευθυγράμμιση με την αναγνώριση της σχισματικής “Εκκλησίας” στην Ουκρανία (όπου υπάρχει τεράστια ισχύς του Βατικανού μέσω της απάτης της Ουννίας) είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα τέτοιας συμμόρφωσης και φιλοπαπικής στάσης, σε συνέχεια της παρέμβασης του Βατικανού το 2009; Δεν χρειάζεται να πούμε για το πόσο “καλό” είναι για την Ορθοδοξία να υποστηρίζεις κάτι το οποίο κατασκευάστηκε από Ναζιστές πραξικοπηματίες όπως ο Πάιατ και ο Ποροσένκο. Ευθυγραμμίζονται με τη γραμμή του ναζιστικού συστατικού μίας ξένης κυβέρνησης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «μπαλάκι» όμως τώρα έπεσε στους ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους που έκαναν αυτή την παρέμβαση από το 2009 και έχουν τεράστια ευθύνη για την σημερινή κατάσταση κυρίως στα νησιά και στον Έβρο. Οι ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοποι θα δημοσιοποιήσουν τώρα κάποια δήλωση στην οποία θα αξιολογούν την προ δεκαετίας παρέμβασή τους και θα ζητούν συγγνώμη τουλάχιστον από τους κατοίκους των νησιών αλλά και από τον Ελληνικό λαό; Εκτός βέβαια αν θεωρούν ότι η σημερινή κατάσταση από τη δική τους πλευρά είναι… ευλογημένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.